USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Кількість «відрізаних» від газопостачання волинян наближається до двох тисяч

16 Червня 2009 15:22
Загострення боротьби із неплатежами набирає обертів. Лише по Луцьку та Луцькому району відключенням боржників за побутовий газ щоденно займаються більш ніж десять новосформованих бригад, – 16 червня інформують «Волинські Новини».

Загальна заборгованість населення Волині за блакитне паливо сягнула 18 мільйонів гривень. Катастрофічне зниження платіжної активності населення спонукало ланцюгову реакцію масових відключень боржників від постачання газу.
 
Щоб залишити решту свідомих платників із блакитним паливом, газовики змушені в терміновому порядку «відрізати» несвідомих, які невчасно за нього розрахувалися. Через це кількість відключень стрімко зростає і найближчими днями досягне позначки 2000 абонентів від початку року.
 
За сьогоднішніх умов заборгованість у 300 гривень чи відсутність оплат протягом двох місяців уже є реальною причиною до відключення. При великому боргу врятувати абонента може лише реструктуризація заборгованості та її поетапна сплата.
 
Однак практика свідчить: цілковите позбавлення газу є сильним стимулом для краян переглянути свої першочергові витрати і переважна частина абонентів уже за кілька наступних днів після відключення погашає неплатежі та знову спокійно користується блакитним вогником. 
 
Днями на ВАТ «Волиньгаз», як повідомили у його прес-центрі, додатково сформували 10 бригад спеціалістів, що займатимуться відключеннями у Луцьку та Луцькому районі. Якщо раніше із боргами боролися здебільшого шляхом вмовляння боржників платити, то сьогоднішні реалії не дають шляху для компромісу: кожен боржник буде позбавлений блакитного палива, – наголошують газовики.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus