USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Під час мобілізації призиватимуть представників IT-галузі

13 Січня 2015 12:47
Через дефіцит певних спеціальностей у Збройних Силах під час четвертої хвилі мобілізації призиватимуть чоловіків, які не проходили військову службу, але мають відповідні цивільні спеціальності.

Про це під час брифінгу 13 січня розповів виконувач обов’язків військового комісара Волинського обласного комісаріату Роман Кулик.

З його слів, відповідно до рішення РНБО, четверта черга мобілізації триватиме протягом 90 діб з 20 січня до 19 квітня у два етапи. Перший – з 20 січня до 30 березня, другий – з 10 лютого до 19 квітня. Під час кожного етапу оповіщення та проходження медичного огляду триватиме 10 діб, мобілізація – 5 діб, підготовка офіцерів та рядового і сержантського складу – 40 діб, бойове злагодження бойових підрозділів – 15 діб.

Кваліфікованих спеціалістів направлятимуть в навчальні центри для підготовки підрозділів, некваліфікованих – на полігони, офіцерський склад – у вищі навчальні заклади для відновлення навиків. Під мобілізацію підпадають громадяни віком від 20 до 60 років. Окрім тих, хто проходив службу та отримав військово-облікову спеціальність, призиватимуть тих, хто не служив у лавах ЗСУ, але має відповідну цивільну фахову підготовку. Так, зі слів Романа Кулика, наразі у Збройних Силах бракує «комп’ютерщиків», адже не існувало відповідної військово-облікової спеціальності.

Загалом на Волині під час чергової хвилі мобілізації планують призвати до 2 тисяч військовозобов’язаних та до 80 одиниць техніки.

Нагадаємо, раніше глава РНБО Олександр Турчинов офіційно анонсував – в 2015 році буде мінімум три хвилі мобілізації. Також відновлять призов на строкову службу. Вік строковиків зсувається –призиватимуть чоловіків з 20 до 27 років, а не з 18 до 25 як раніше.

ЧИТАТИ ПРО ПОДРОБИЦІ МОБІЛІЗАЦІЇ: НА ДОНБАС - З 25 РОКІВ

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, виконувач обов’язків військового комісара Волинського обласного комісаріату Роман Кулик розпові, які категорії громадян не призиватимуть до лав Збройних Сил України.

ЧИТАТИ ЩЕ: ХТО НЕ ПІДПАДАЄ ПІД ЧЕТВЕРТУ ХВИЛЮ МОБІЛІЗАЦІЇ. ВІДЕО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus