USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Ківерці до Нового року так і не отримають нову поліклініку

30 Грудня 2008 16:00
Нове приміщення поліклініки у місті Ківерці досі не готове. Звісно, керівництво району незадоволене, – інформує репортер «Волинських Новин».
Будівництво відвідали заступник начальника головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації Олександр Волійко, голова Ківерцівської РДА Леонтій Кричкевич та керманич райради Андрій Манько.
За словами пана Волійка, приміщення медичного закладу не вдалося здати до Нового року через брак коштів. Як стверджує посадовець, необхідно ще близько 900 тисяч гривень для завершення внутрішніх робіт і 400 тисяч – для підведення комунікацій. Олександр Волійко припустив, що такі кошти як субвенції може виділити обласна рада або державний бюджет.
Проте голова Ківерцівської райради зазначив, що у випадку закінчення робіт всередині поліклініку готові взяти у районну комунальну власність. Андрій Манько зазначив, що після цього район вирішить низку питань благоустрою - дах, горище, підвал, пожежна сигналізація, телефонізація, благоустрій, меблі, ринви та водозливи.
Аби це сталося, необхідно зробити ще небагато - поставити фаянс на двох поверхах і поштукатурити приміщення на першому поверсі. Як стверджує пан Манько, якщо наразі немає у підрядників коштів, то вони могли би взяти кредит і зафіксувати відповідний борг, адже ці кошти обов'язково повернуть з бюджетів.
Як приклад очільник районної ради ставить газифікацію Олицького напрямку, де був борг понад 1 мільйон гривень перед будівельниками, проте вони роботи виконали і нещодавно з держбюджету цю суму погашено.
Також голова РДА і райради переконані: якби роботи почалися раніше і велися належними темпами, то вже поліклініка була би здана. За словами Андрія Манька, хоча сесія районної ради виділила 300 тисяч гривень ще в серпні, проте ці гроші ЗАТ «Рембудуправління «Вишків-АТ» (організація-підрядник, - «ВН») зняло з рахунку лише в другій половині листопада.
Довідково:
Ще 24 листопада голова облдержадміністрації Микола Романюк у рамках робочого візиту на Ківерцівщину побував на будівництві поліклініки у районному центрі.
Будівництво поліклініки у Ківерцях розпочалося у 90-ті роки та триває до цих пір. Наразі будівельні роботи у медичному закладі перебувають на стадії завершення.
«Поліклініку планують ввести у експлуатацію до кінця цього року», – сказав тоді Микола Романюк.
 
Проте волинський губернатор не задоволений темпами роботи у поліклініці, – розповів він ЗМІ.
Погана робота підрядних організацій – причина затримки будівництва, – вважає голова ОДА.
Тому пан Романюк доручив своєму заступнику Василю Дмитруку щотижнево проводити наради, де звітуватимуться про хід будівництва медустанови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus