USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ківерцівська лікарня отримала обладнання з Німеччини

27 Травня 2017 16:02
Для Ківерцівської центральної районної лікарні волонтери привезли із Німеччини медичне обладнання.

Про це інформує прес-служба Волинського УКРОПу

«Ми отримали звернення тоді ще від голови Ківерцівської районної ради Григорія Недопада (нині – перший заступник Луцького міського голови, – авт.) про те, що місцева лікарня потребує обладнання. Передаємо прилади для визначення слабкості зору, для вимірювання чіткості зору, пристрій для проглядання рентген-знімків, дезінфектанти і велотренажер. Ніби об’єм невеликий, але речі всі дороговартісні», розповідає керівник благодійної організації «Серце для України», помічник народного депутата від УКРОПу Ірини Констанкевич Ігор Климчук.
«Ми разом з Ігорем Климчуком аналізуємо, де є найнагальніші проблеми у медичних закладах і шукаємо потрібне для них обладнання. Не виняток випадки, коли ті апарати, які в Європі використовували ще в 90-х, для наших медиків – новинки діагностики», розповідає керівник волонтерського центру «Серце патріота», депутат Луцької міської ради від УКРОПу Сергій Балицький.

Голова Ківерцівської районної ради, укропівець Василь Хмілевський переконаний, що забезпеченням медичних закладів повинна займатися держава, а не благодійні організації. Однак, в Україні розмір фінансування медицини, на жаль, досить обмежений.


«Благодійна допомога дуже важлива для нас, адже через недостатнє фінансування ряду програм з держбюджету, лікувальні установи не мають змоги придбати дороговартісне діагностичне обладнання», каже Василь Хмілевський. Його думку поділяє і депутат Волинської обласної ради, укропівець Олександр Омельчук.

«Вся Україна бачить, що і армія виживає за рахунок волонтерських центрів, і лікарні, де створені благодійні фонди, куди люди жертвують гроші, і ця тенденція зберігається», каже депутат.
«Останнім часом медицина фінансується за залишковим принципом. Доводиться користуватися можливістю отримати благодійну допомогу. Нам багато що потрібно з обладнання – і УЗД, і рентген-апарат, і столи операційні, медичний інструментарій, тому продовжуватимемо звертатися за благодійною допомогою, - каже завідуюча родильно-гінекологічним відділенням Ківерцівської центральної районної лікарні, депутат Волинської облради від УКРОПу Людмила Тимощук. – Цього разу нам привезли апаратуру для визначення гостроти зору, якої в поліклініці раніше не було. Це дозволить покращити якість обслуговування наших пацієнтів».
Поки у лікарні розвантажують цінне обладнання, волонтери і самі розповідають, що потребують допомоги. Зокрема, керівник благодійної організації «Серце для України», помічник народного депутата від УКРОПу Ірини Констанкевич Ігор Климчук та керівник волонтерського центру «Серце патріота» Сергій Балицький просять на благодійних умовах надати їм в користування митний склад.

«Ми потребуємо митний склад, який пройшов акредитацію на митниці, для того, щоб вантажі, які прибувають на територію України могли деякий час там перебувати. Саме тому, хочу звернутися до підприємців: можливо, хтось має таку можливість надати склад на 40-50 кв. м. на благодійних засадах для зберігання гуманітарних вантажів», зауважив Ігор Климчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дохтор Показати IP 27 Травня 2017 19:42
шо це за старйо??? це називається на тобі небоже що мені не гоже...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus