USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ківерцівський УКРОП домовився про співпрацю з білорусами

29 Березня 2016 17:20
Зміцнення прикордонних контактів між місцевими органами влади та громадськими організаціями задля сприяння ухваленню спільних рішень щодо вирішення спільних проблем соціально-економічного розвитку – мета програми територіального співробітництва «Білорусь-Україна», у якій задіяна Волинська область.

Про спільні проекти в соціальні сфері йшлося під час візиту керівництва Ківерцівського району до Республіки Білорусь. Поїздка відбулася цими днями, – повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Значну кількість проблем у районах області не можуть вирішити самостійно ні районні, ні обласний бюджети. Оптимальним шляхом розв’язання критичних питань є співпраця з іншими країнами та проектна діяльність у межах цієї співпраці.

Одна з програм, у якій задіяна Волинська область, – програма територіального співробітництва «Білорусь-Україна», яку фінансує Європейський Союз. Мета запровадження програми – зміцнення прикордонних контактів між місцевими органами влади та громадськими організаціями задля сприяння ухваленню спільних рішень щодо вирішення спільних проблем соціально-економічного розвитку.

В межах цієї програми делегація керівництва районної адміністрації, до якої увійшов зокрема й голова Ківерцівської районної ради, депутат від партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП» Григорій Недопад, відвідала місто Кобрин у Білорусі.

Під час візиту керівники Ківерцівського району мали можливість ознайомитися з роботою кількох підприємств. Волиняни відвідали зокрема завод з виготовлення пластикових іграшок СП «Полісся» ТОВ та з СТОВ «Флексопак плюс», що виготовляє поліетиленові пакети, а також підприємства харчової та легкої промисловості.

Керівники Ківерцівського району зустрілися з представниками Кобринської райради та обговорили питання ділової співпраці й конкретних інвестиційних проектів, які можуть бути реалізовані найближчим часом. Серед запланованих напрямків співпраці екологія, медицина, культура, розвиток малого та середнього бізнесу та соціальна сфера.

«Одна з пріоритетних сфер для нас – медицина, – зауважує Григорій Недопад. – За допомогою цієї програми ми зможемо придбати апарат для проведення рентген-діагностики та УЗД для Ківерцівської районної лікарні. Раннє виявлення хвороб дуже важливе. Сьогодні більшість ківерчан їздять до Луцька, щоб зробити детальну діагностику».

Варто зауважити, що сума грантів на кожну сферу становить від 60 тисяч до 250 тисяч євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
55 Показати IP 29 Березня 2016 21:05
Співпраця це добре, хай вдається. Але питання до журналістів ВН - вони їздили в РБ як районна влада чи як представники політичної партії "Укроп"? Уточніть, бо назва говорить про одне, а текст трохи про інше.
Реклама Укропу Показати IP 30 Березня 2016 05:41
Ха, а членкиня партії Ляшка, що на фото, не рахується?
філолог Показати IP 30 Березня 2016 10:10
"членкиня" - я під столом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus