USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Волині визначили 14 лікарень, які потраплять до спроможної мережі медзакладів

29 Серпня 2022 16:52
На Волині до спроможної мережі потрапить 14 лікарень. Серед них 2 надакластерні лікарні, 4 кластерних та 8 загальних лікарень.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Ще липні Верховна Рада ухвалила законопроект № 2347, який запускає наступний етап медичної реформи – формування спроможної мережі лікарень.

Спроможна мережа будуватиметься за принципом госпітальних округів. Кожна область стане окремим госпітальним округом, який, у свою чергу, поділятиметься на кластери. В рамках одного госпітального округу лікарні будуть розділені на надкластерні, кластерні та загальні.

Реформа передбачає, що найпростіші захворювання лікуватимуться якомога ближче до пацієнта, у загальних лікарнях. У разі більш складних проблем зі здоровʼям – пацієнт потраплятиме у кластерні та надкластерні лікарні, які надаватимуть високоспеціалізовані послуги.

Так, наприклад, вже з початку 2023 року, пацієнти з інстультами та інфарктами зможуть отримати лікування виключно у кластерних та надкластерних медичних закладах, в яких розташовуватимуться сучасні кардіоцентри. Адже наразі в Україні щороку лише від інсультів помирає 30 000 пацієнтів саме через несвоєчасну та неякісно надану медичну допомогу.

Після формування госпітальних округів пацієнт потраплятиме саме до тієї лікарні, яка відповідає його стану та матиме все необхідне обладнання для діагностики та лікування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанка Показати IP 30 Серпня 2022 13:22
Нарешті порішали !? Дивна трохи рішанина !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus