USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Клімчук не робитиме революції і щільніше «закриє двері» - експерти

1 Квітня 2010 12:10
Призначення Бориса Клімчука головою Волинської ОДА – прогнозований крок «нової» влади. Це додасть стабільності у життя області та стане сигналом для бізнесу, що вже можна починати планувати амбітні проекти та домовлятись з владою, наприклад щодо спорудження Луцького аеропорту.
Таку думку висловили учасники експертного опитування, проведеного 26-29 березня 2010 року «Центром Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу» на замовлення інтернет-видання «Волинські новини».

Стабільність "нової епохи Клімчука", вважають експерти, сприятиме збереженню посад за окремими заступниками нового губернатора, частиною керівників управлінь обласної адміністрації та керівників РДА. Адже багато хто з них вже працював під керівництвом Клімчука та має з ним непогані ділові стосунки.

Також експерти відзначають той факт, що новопризначений голова ОДА не є членом Партії Регіонів, а це в свою чергу свідчить про проблеми з фаховими та досвідченими державними службовцями у середовищі обласної організації ПР.

Не забуде Клімчук і про майбутні місцеві вибори. «Тепер йомуу доведеться узгодити з керівництвом Партії регіонів чи доцільно готувати іменний виборчий блок. Проте якщо Борис Клімчук, незважаючи на діяльность на посаді голові ОДА, в громадській думці збереже реноме відносно самостійного політика (і його електорат не пересікатиметься з симпатиками регіоналів), то ймовірна самостійна участь його команди у виборах, щоб забезпечити більше представництво у обласній (можливо, й інших радах) лояльних до нового Президента місцевих депутатів» - вважає голова ВОМГО «Асоціація молодих політологів і політиків» Олександр Новосад.

Експерти також висловили думку, що Борис Клімчук може впливати на фракції обласної ради у прийнятті зручних для Уряду та Адміністрації Президента рішень.

«Борис Петрович останні роки працював на дипломатичній роботі, це напевно додало йому як професіоналу та дипломату, що особливо актиально з огляду на необхідність об’єднувати політичних опонентів навколо вирішення проблем області», - відзначив політолог Тарас Літковець.

Одночасно експерти відзначають занепокоєність у сфері медіа, стосовно намірів Бориса Клімчука «утаємничити» певні аспекти роботи ОДА. «Як це буде відбуватись? Якими методами? Чи не перетвориться це на банальне згортання сводоби слова, відходу від прозорості при прийнятті рішень і відкритості влади?» - зазначив однин з експертів.
Основним завданням новопризначеного голови ОДА на ближчий час експерти бачать незначні кадрові ротації та вивчення стану справ в області. «На керівні пости можливе повернення деяких керівників епохи Кучми. Однак кроки щодо штату «будинку на Київському майдані» не будуть надто революційними» - вважає голова ВОМГО «Асоціація молодих політологів і політиків» Олександр Новосад.
Також експерти прогнозують меншу конфліктність та більшу закритість «нового» керівництва ОДА. «Більше питань буде вирішуватись в кабінетах, менше буде публічних суперечок, навіть з обласною радою» - відзначає Михайло Шелеп, виконавчий директор Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу.
Частина експертів припускають як малоймовірний варіант формування нової більшості в обласній і, як наслідок, можливу зміну керівництва ради.

Отож, отримані результати опитування свідчать, що повернення Бориса Клімчука на Волинь було сприйнято без особливих конфліктів та драматизму у політичному середовищі області. Експерти переконані, що воно не викличе «революцій», однак і великих сподівань щодо покрещення ситуації теж не дасть. Ближчим часом голова ОДА, на думку аналітиків, буде займатись виченням ситуації та перестановками у виконавчій владі області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Справедливий Показати IP 4 Квітня 2010 10:00
А хто сказав, що Клімчук не член Партії регіонів? Вступив як миленький, коли Віктор Федорович поставив йому таку умову і таким чином на рік-два відсторонив від влади майбутнього губернатора Волині - Олександра Башкаленко. Фізкультурник Горбатюк теж так думав і злетів з посади через півроку. Так буде і з Клімчуком.
Депутат Показати IP 6 Квітня 2010 23:28
Я особисто не симпатизую новому губернатору, але в цих умовах - це найкращий варіант: авторитетний, конкретний і рішучий. Чекаю, коли Клімчук до Шиби добереться, бо поки-що цю промокашку безхребетну ніби й не помічає....!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus