USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Клімчук обіцяє «почистити» процедури тендерів

14 Жовтня 2011 12:24
Волинська обласна влада обіцяє найближчим часом підкорегувати умови тендерних процедур із закупівлі харчів для бюджетних закладів, аби зменшити кількість вимог до претендентів і зробити процедуру конкурсу прозорішою.
Про це стало відомо 14 жовтня під час зустрічі керівництва області з представниками харчової промисловості.
Заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк, який курує агропромисловий напрям, зазначив, що, якщо в ланцюжку між виробником та соціальним закладом бюджетної сфери є третя особа, посередник – то мова йде лише про те, аби «через когось прокрутити гроші».
«І ринок не малий – 132 мільйони харчування бюджетної сфери області. Це дуже хороше місце, де можна заробляти гроші і постачати свіжі продукти», – зазначив Карпюк.
«Ми хочемо, щоб ви торгували з бюджетом напряму. Участь ваша в тендерах, закупівлях. Там де тендери – тендерні процедури. Будь ласка, забирайте і цей кусочок бізнесу для себе. Чому ви його віддаєте? Він теж має бути у вас. Відбирайте, грошей багато не буває. Ми сприяємо всіляко», – звернувся до представників харчової промисловості голова облдержадміністрації Борис Клімчук.
«Мені не цікаво, аби на рівному місці кум, сват, брат заробляли 20-25%. А дехто навіть 100% заробляє. При чому на бюджеті... В попередні роки були вопіющі факти – накрутки до 300%. Ну це крадіжки. Це зговор двох людей, які розпоряджаються коштами і які їх постачають», – додав губернатор.
Аби зробити умови участі в тендері більш вигідними для виробників і переробників, голова Волинської ОДА обіцяє «почистити процедури» проведення конкурсів.
«Нам краще переглядати зараз тендерні умови. Вони (виробники і переробники, – «ВН») скаржаться, що такі тендерні умови виписують наші, наприклад, відділи освіти (в них найбільше вимог), що тільки під одну людину, під її потреби. Практично стільки довідок треба взяти: аж до того, чи ти сидів чи не сидів», – додав Карпюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
nfr Показати IP 14 Жовтня 2011 12:46
краще сам зникнув би з Волині, ригівське небрите створіння, а то розказує казки про те, як він і його презик дбає про народ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus