USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Клімчук одним підписом збільшив лісів на 10 тис. га

16 Березня 2011 11:59
На Волині на 10 тисяч гектарів збільшилася площа лісів - губернатор області Борис Клімчук підписав розпорядження про те, що територія, яка самозалісилася, тепер буде під наглядом лісівників.

Про це 15 березня під час обласної селекторної наради розповів начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник.

За словами головного лісівника області, збільшення площі лісів – це стратегічний напрямок розвитку лісового та мисливського господарства у цьому році.
Збільшити лісистість Волині можна шляхом проведення інвентаризації та обліку земель, які залісились природнім шляхом, способом лісорозведення на деградованих землях та професійного лісовідновлення, переконаний Богдан Колісник.

«Цього року ми плануємо збільшити площу лісів в області. Ліси на Волині мають скласти 36% від загальної території Волині», - розповів Богдан Колісник.

Водночас територія лісів буде збільшуватися і за рахунок лісорозведення на землях, котрі непридатні для ведення сільського господарства.
«Сьогодні в області обліковано таких земель 4 тисячі гектарів, які розпорядженням облдержадміністрації також передані для ведення лісового господарства», - зазначив Богдан Колісник.
Однак новий ліс з’явиться лише на 500 га цієї території. На що лісівникам доведеться витратити 2 мільйони гривень.
Також продовжуватимуть засаджувати ті території, які вже були під наглядом лісового господарства. Зокрема, нові саджанці планують висадити на площі 2 430 га. Для цього лісівники вже підготували 23 мільйони стандартних сіянців головних лісоутворюючих порід дерев.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лісовий дід Панас (живу під корінням валуна). Показати IP 16 Березня 2011 13:21
Незабаром в ведення "Волиньлісу" будуть передані 56 тисяч га "колгоспного" лісу, 10 тис. га самосіву і військовий ліс, якому навіть нема обліку. Ліс має бути державним - він не росте, як редиска, за три тижні! Злодіям лісу - тюрми! "Експортерам" лісу - гільйотина! Продажним лісникам - (навіть не знаю), можна "через повішання".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus