USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Клімчук «відхрестився» від сирзаводу в Рожищі

18 Лютого 2013 14:35
У губернатора немає «важелів», аби притягнути інвесторів на напівзбанкрутілий ВАТ «Рожищенський сирзавод» і допомогти підприємству працювати.

Про це голова Волинської ОДА Борис Клімчук заявив під час брифінгу 18 лютого.

Говорячи про заборгованість молокопереробних заводів населенню, губернатор Волині зазначив, що втручання в бізнес може лише погіршити ситуацію, а в економіці є негласне правило: «Не нашкодь».

Тому, за словами Бориса Клімчука, він у цій справі може діяти лише як посередник. «Я можу зводити в себе за столом людей для розмов, для спілкування, для пошуку варіантів виходу із ситуації», - зауважив губернатор.

Так, навіть у той час, коли Рожищенський сирзавод перебуває у стадії банкрутства, продовжуються пошуки і переговори з інвесторами.

«Але якщо ви думаєте, що ви або я у цьому допоможемо, то відповідь – ні. В мене немає стимулів, щоб інвестора притягнути до підприємства –напівбанкрута», - зазначив Клімчук.

На думку Клімчука, не допоможе із виплатою боргів й принцип із блокуванням автошляхів. «В них своя схема роботи. Чому Клімчук, або журналісти, або політики мають втручатися?», - додав він.

Нагадаємо, під час сесії в облраді «фронтзмінівець» Ігор Гузь зазначав, що через борги за молоко волиняни можуть блокувати рух автомобілів на трасах.

«Хто, як не партія Арсенія Яценюка, Миколи Мартиненка і інших лібералів від економіки, повинна розуміти, що втручання в бізнес, тим більше політичне, приводить лише до погіршення ситуації», - висловився Борис Клімчук.

«І знову повертаюся до батьків ліберальної економіки України: або хлопці їхні не читають програми партії, а я читаю, або не дочитують до кінця, або діють в спосіб «Ура! Вперед!», - додав очільник Волинської ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Гость Показати IP 18 Лютого 2013 15:20
Так Клімчуку за молоко грошей не винні,навіщо йому допомагати селянам, які здавали молоко за безцінь і цього не отримали.
стимулятор Показати IP 18 Лютого 2013 15:50
А ви простимулюйте його і все буде о к. Як він думає далі жити на Волині.Прийдеться тікати.Янек не вічний. Але напевно містечко собі вже нажив. А був же наш.
Читач Показати IP 18 Лютого 2013 15:55
Ну так самі ж скляни і хотіли. Колгоспи розібрали - тягли, хто що міг. Хто трактор справний, хто конюшню напіврозвалену. Самі ж і виступали за предачу сирзаводу "часніку", бо той золоті гори обіцяв. А кому той сир потрібен?
Закономірність Показати IP 18 Лютого 2013 17:30
А коли ж від посади відхреститься?
Читачка Показати IP 18 Лютого 2013 18:00
Нехай Клімчук тут докаже боєздатність у вирішенні цього питання,роботи сиззаводу,створенню робочих місць.А це до 1000чоловік працювало на Рожищенському сиззаводі.В Рожищах єдиний завод який працював чесно,платились податки,зарплата не в конвертах.Отут нехай партія регіонів допоможе власнику,жителям.
Семен Показати IP 18 Лютого 2013 20:08
Я чем реально Пр, сам Климчук могут помочь селянам в этом вопросе? В домшнем и рабочем холодильнике Климчука сыра этого завода, я уверен, нет, в рационе ВР совсем другие продукты. Им он не нужен. Селяне. В сельмагах, или как они там сегодня называются, суперсельмаркеты, этот продукт покупают разве что на свадбу всего 1 кг в год. По количеству кг/свадьб на селе. Так откуда прибыль взять, чтобы хотя б за молоко деньги вернуть? Кому он (сыр и сырзавод) нужен? Кто его потребитель? С того и спрашивай.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus