USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Клімчук вимагає працевлаштувати чиновників

11 Січня 2011 09:45
Центри зайнятості на Волині не можуть знайти роботу для голів та секретарів сільських рад, термін каденції яких закінчився, а тому центри вимушені виплачувати значну соціальну допомогу.
Про це 10 січня під час селекторної наради повідомив заступник голови Волинської облдержадміністрації Станіслав Ющик.
Зокрема, він зазначив, що з 21 колишніх чиновників Горохівського району не працевлаштовано дев’ятеро, 12 вийшли на пенсію. У Луцькому районі з 16 – сім не мають роботи, в Рожищенському з 13 – вісім.
«Ми подумаємо, як «відстимулювати» райдержадміністрації названих і інших районів, що не виконали доручення. Це призводить до значних витрат коштів місцевих бюджетів. Ми давали чітке доручення – трудовлаштувати. Це означає –позбавитися виплати десяти окладів. А тепер і ви платите, і люди будуть «нензати», вимагати від вас роботи, в приймальні до вас будуть стукати, дзвонити, обхажувати», - зазначив голова облдержадміністрації Борис Клімчук.
«Липові довідки приносять», - додав заступник губернатора Віталій Карпюк.
Клімчук порадив знайти чиновникам роботу, якщо не в органах сільського самоврядування, то в інших сферах.
На селекторній нараді у своєму виступі директор Волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук повідомила, що протягом минулого року було влаштовано на громадські роботи 11 тисяч безробітних. Для оплати їх роботи держава витратила 5,314 мільйона гривень.
Переважно ці роботи стосувалися впорядкування меліоративних каналів, історико-культурних об’єктів, заготівлі дров, розчищення снігу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Soldier of fortune Показати IP 11 Січня 2011 13:21
І правильно, сільських голів не на пенсію, а в поле, сніг заготовляти, дрова в лісі збирати. А наказ показовий, - в стилі "Стій там - іди сюди". Райдержадміністрації мають розпорядження скорочувати працівників, і тут же наказ - працевлаштувати нових безробітних аби не платити гроші за їх безробіття. А далі - усе по плану: усіляке скорочення чиновників в незалежній Україні однозначно закінчувалося роздуванням штатів та збільшенням чиновників в арифметичній прогресії. Команда рулить, аж гуде... А вислів: "знайти чиновникам роботу, якщо не в органах сільського самоврядування, то в інших сферах", означає одне - голова райдержадміністрації викликає сякого-такого підприємця, що ледве собі на зарплату стягається і каже - працевлаштуй екс - голову Голопупенка на пристойну посаду директора по регулюванню надходження макулатури від підприємця до сховища райфільмфонду зі збереженням колишнього посадового окладу. Не схоче пп - розірвемо договір оренди на користуванням п`ятачком біля автостанції і поїде наш ПП на вахту до бацьки, як в добрі 90ті. Та невже наші люди такі йолопи? Певно так.
тт Показати IP 11 Січня 2011 17:19
та нехай повертаються на попереднє місце роботи-хто корівок доїти.хто на тракторець.Але ж то вже "еліта" то їм на такі посади повертатися встидно.
dok Показати IP 11 Січня 2011 23:26
як вони казали--в Україні повно роботи,а чогось люди їдуть на заробітки за бугор...,от нехай оті чиновники ідуть дороги які вони так сильно зробили замітати!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus