USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Клімчук вимагає тотального енергоаудиту

10 Січня 2012 11:33
У Волинській області має відбутися тотальний енергоаудит закладів, установ і організацій. Це стосується не лише державних і комунальних, а й комерційних структур.
Про це заявив голова облдержадміністрації Борис Клімчук під час оперативної наради 10 січня.
З його слів, відповідно до рейтингу енергоефективності областей України за 2011 рік, Волинь ‒ на 6 місці серед регіонів держави за рівнем ефективності використання енергоносіїв. «Ну, можна б задовольнитися. Це високе місце. Але, 65,8% – це до середнього по ЄС», ‒ зазначив Клімчук.
Зважаючи на ці дані, на думку голови ОДА, потрібно провести дослідження щодо можливостей поліпшення ефективності використання енергоносіїв в різних галузях.
Клімчук нагадав, що в області 32 підприємства виготовляють паливні пелети, однак переважну більшість продукції вони продають за кордон. Зі слів Клімчука, це закономірно, бо ЄС нібито до 2018 планує довести рівень використання відновного палива на теплових станціях до 20%. Для виробників пелетів, це, відповідно, ‒ ринки збуту й вигідний бізнес.
Водночас губернатор додав: «Ринок споживання пелетів в нас починає розвиватися, до цього ми прийшли, треба подивитися, можливо, й засоби стимулювання нашого внутрішнього ринку, в межах наших можливостей».
За словами Клімчука, тема енергоефективності повинна бути ключовою та має знайти відображення у стратегії економічного і соціального розвитку області до 2015 року.
Він також повідомив, що презентація чергових додатків до проекту цієї стратегії запланована на 18 січня: «Це має бути дискусія широка. Документи розміщені на всіх сайтах ОДА, включаючи сайт адмінреформи. Для того, щоб всі професори, кандидати приходили на дискусію «озброєними»: були готові до доповнень, конкретизації. Я пообіцяв, що від початку до кінця буду на презентації і вислухаю всіх. Але «ученых» попередьте: «не растекаться мыслью по древу», а конкретно в прив’язці до рідної волинської області».
Своєму заступникові Едуарду Стоєву губернатор доручив розробити проект розпорядження голови ОДА про проведення енергоаудиту в області.
Довідково
Створення рейтингу енергоефективності ініційоване компанією «Систем Кепітал Менеджмент», головний офіс якої розташований у Донецьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus