USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Клімчуку не дають спокою душові кабіни і жіноча гігієна

3 Жовтня 2011 11:23
На Волині штрафуватимуть школи, у яких не встановлюватимуть душові кабіни при спортзалах та кімнати гігієни для дівчаток.

Про це йшлося під час оперативної наради у Волинській облдержадміністрації у понеділок, 3 жовтня.

Як розповів голова Волинської ОДА Борис Клімчук, впродовж останнього часу санепідеміологи виписали 29 штрафів школам, у яких зволікають із встановленням душових.

«Продовжуємо штрафувати. Поїхали далі», – похвалив санстанцію Клімчук.

Відзначив губернатор владу Горохівського району, де активно взялися за душові кабіни у школах. Так, у школі села Мерва душова кабіна при спортзалі уже є. Завершуються роботи ще у чотирьох школах Горохівського району, повідомив Клімчук.

«Молодці! Значить голова районної адміністрації на місці», – висловився голова ОДА.

Також Клімчук розповів, що у більшості луцьких шкіл роботи із встановлення душових кабін заплановані на період осінніх канікул. Донедавна в обласному центрі Волині тільки дві школи мали душові, нині ж таких вісім.

Значно гірша ситуація і з облаштуванням кімнат гігієни для дівчаток. Воли є лише у дев’яти школах області.

«Непочатий край роботи», – констатував Клімчук.

Нагадаємо, про душові кабіни при шкільних спортзалах, а також про кімнати гігієни дівчат заговорили цьогоріч у серпні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
олена Показати IP 3 Жовтня 2011 11:34
Шановні!!!! Скільки Ви будете доїти батьків? Дайте будь ласка саменьки хоть пару тисяч. Діти нормального харчування не бачут, а Вам мало мало, У мене зарплата 1800 грн, та 2 діток.
ВІН працює Показати IP 3 Жовтня 2011 14:10
А за чиї гроші це все будувати, тільки з батьків і доїти, Україна для людей.
Businka Показати IP 3 Жовтня 2011 14:20
А ще б перевірили наявність мила у туалетах та при їдальнях. Бо на скільки я знаю від своєї дочки, цих гігієнічних засобів зроду у школах не було, тільки коли СЕС перевірку робить.
! Показати IP 3 Жовтня 2011 14:22
Підтримую Олену! Дістали. Все життя в школах якось обходились без душових. Як ,цікаво, діти за перерву мають встигнути прийняти той душ, коли часу ледве вистачає на те щоб переодягтись, та й рушники мокрі тягати з собою не велике задоволення. Краще поробили б дітям індивідуальні шафки, які б замикались , щоб можна було спокійно там залишати речі, змінне взуття, а не тягати з собою. А якщо вже зайшов такий заскок з тими душовими, то будь-ласка робіть за свої кошти. Між іншим зараз в випадках коли "не вдома", добре виручають гігієнічні вологі серветки.
Вася Показати IP 3 Жовтня 2011 14:25
Олена, а чоловік не заробляє?
олена до Вася Показати IP 3 Жовтня 2011 16:14
Що на душ всі члени родини повині заробляти, бо так просить Климчук.
Для Васі Показати IP 3 Жовтня 2011 15:50
А якщо заробляє, то мусить віддати на дущові кабінки?
Остап Показати IP 3 Жовтня 2011 16:20
А кого штрафувати? Школу? Так вона ж фінансується з бюджету...то виходить що бюджет дає гроші щоб тут же ж їх штрафами забрати. А може штрафувати директора школи? За то, що не "вибив" у влади коштів на душові кабіни...ААААААААА... не у влади а у батьків!!!
вітьок Показати IP 3 Жовтня 2011 16:22
Ідея встановлення душових кабін хороша.Батьки нехай допомагають, а не плачуть в "тряплочку". Хтось нехай покине курити, хтось пити, а хтось просто бездумно витрачати гроші. Заробити в даний час є де. Очевидно дехто просто не хоче заробляти, адже простіше отримати "мінімалку", щей субсидій награбастати. Ось так шановні плаксії.
Лучанин Показати IP 3 Жовтня 2011 16:30
Спочатку будемо встановлювати душові кабіни, а потім обговорювати який високий рівень педофілії. Фізруків з директорами вже в душові потягнуло? Чи це тільки мрія Климчука? Я, наприклад, не хочу щоб моя дитина приймала душ в школі. Спочатку в душ, потім на протяг, бо в класі нема чим дихати, а завтра з високою температурою... Взагалі виникає питання: в цій владі є ще хоч одна психічно здорова людина? А то вчителів заганяють гроші в психлікарні залишати за довідки, а самі?..
Mirna Показати IP 3 Жовтня 2011 17:03
я взагалі не розумію, що таке кімната гігієни для дівчаток??? хай туалети теплі і чисті будуть - оце найкраща гігієна!
Р Показати IP 3 Жовтня 2011 17:31
Повністю згідна з Лучанином та Мірною. Але душ в школі - то вже видно в декого нав"язлива ідея. Пропоную батькам цього разу дружно не давати грошей, хочуть -хай роблять за бюджетні чи свої.Бо доцільність та користь від втілення цієї "геніальної" ідеї сумнівна.
Для початку Показати IP 3 Жовтня 2011 17:44
Для початку поробили б умивальники та сушилки для рук в достатній кількості,щоб обов"язково мило рідке в флаконах завжди було, та чисті туалети, ото відразу і рівень гігієни поліпшився б, замісь того щоб з дурними ідеями про душові носитись та втілювати їх за батьківські гроші.
Сармат Показати IP 3 Жовтня 2011 21:40
Згоден з Лучанином та Мірною. А для Вітька: за конституцією ц нас осіта безкоштовна, а це означає, щовсі очі прибабамбаси, які Борбка придумав, повинні робитися за бюджетні кошти... І нехай не кажуть, що грошей немає... Якби тільки один Ахмет-хан не переховував свої гроші в офшорах, а чесно платив податки, то таких придурків при владі не було б...
фрик Показати IP 4 Жовтня 2011 15:05
А як бути з мед пунктами в школах? в центрі ЗОШ 1. дитина впала подерла коліно, руку, вчителька з фізкультури послала доньку помити руку "у фонтанчику", медпункт закритий - працює лише до 16.30. Уроки до 18-20 год. і що робити? а потім вчителі ображаються що я в управління чи в міністерство скаргу напишу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus