USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ключова висота: створили коридор для учасників АТО на кордонах з РФ

28 Липня 2014 17:00
28 липня ознаменувалось черговою перемогою сил АТО над російськими найманцями - відкритий коридор для забезпечення військових біля кордону з РФ.

В результаті запеклих боїв Збройні Сили України оволоділи цією ключовою висотою.

Завдяки цій перемозі відкритий коридор для забезпечення частин та підрозділів, що героїчно і тривалий час стримували ворога, та не допускали переходу через наш кордон нових партій зброї та найманців з Росії. Про це повідомили у прес-центрі АТО.

Потрібно наголосити, що наші герої діяли практично в оточені ворожих сил. Воїни-десантники, які утримували позиції поблизу кордону з Російською Федерацією були фактично відрізані від основних сил АТО.

Їх позиції знаходились під постійним щільним вогнем ворога, як з Росії, так і збоку озброєних та проплачених російським режимом банд-формувань. Вороги не гребували нічим. Обстріли вели порушивши всі міжнародні норми ведення війни, застосовуючи заборонену зброю та боєприпаси. Росіяни обстрілювали наших з ракетних систем залпового вогню БМ 21 «Град», мінометів різного калібру, гранатометів та іншої зброї.

Українські солдати та офіцери з честю героїчно витримали цю важку навалу. Жоден снаряд, або куля не полетіли до Росії у відповідь на ці підлі провокації.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 42 військовослужбовці 51-ї окремої механізованої бригади, які героїчно утримували позиції на українсько-російському кордоні, потрапили в полон до росіян. Про це йшлося в матеріалі «Тиждень у пеклі – до останнього. Герої 51 ОМБ, з яких зробили зрадників».

Наші військовослужбовці продовжували утримувати позиції незважаючи на втрати своїх бойових побратимів, навіть важко поранені бійці просили не відправляти їх в тил, а залишити там, щоб обороняти територіальну цілісність України. Часом не було їжі і води, підходили до кінця боєприпаси, однак жоден воїн не поступився ні кроком своєї землі. Так само гідно витримали бійці і наступ так званої «п’ятої колони» що в нашому тилу розвернули широкомасштабну пропагандистську кампанію скеровану на дискредитацію як управління військ АТО, так і наших героїв.

- Кожен з цих воїнів – десантників, що несуть службу на кордоні з Російською федерацією – Герої! – наголосив керівник АТО генерал Віктор Муженко. – Вони мужньо і в повному обсязі виконали всі покладені на них завдання. Завдяки незламному духу, істинно десантному характеру в ході анти терористичної операції вдалось звільнити десять міст Донецької та Луганської областей.

Сьогодні весь український народ може бачити, як народжуються нові національні герої. Герої якими будуть пишатись прийдешні покоління, про яких складатимуть пісні та зніматимуть фільми. Герої, які беззаперечно об’єднають Україну, адже зараз в зоні АТО воюють її сини зі всіх регіонів нашої держави.

Зараз ми ще не знаємо імена цих героїв. В силу багатьох обставин вони ще не розголошуються. Та дуже скоро всі ми будемо свідками почесних вшанувань всіх цих українських лицарів. Слава ВДВ! Слава Збройним Силам України!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Самi перемоги Показати IP 28 Липня 2014 17:09
Вже росiяни чере границю не стрiляють?
Анонім Показати IP 28 Липня 2014 17:13
28.07.2014 13:40 (мск) Сообщение информационного агентства LifeNews "Украинская армия не взяла высоту Саур-Могила, бой продолжается. Ранее пресс-служба президента Украины Петра Порошенко сообщила о том, что стратегически важная точка перешла под контроль военных. Украинские войска не смогли взять под контроль высоту Саур-Могила под городом Снежное (ДНР), где с начала июля заняли позиции ополченцы ДНР. Об этом сообщил LifeNews руководитель информационного центра "Юго-Восточный фронт" Константин Кнырик."
Анонім до Анонім Показати IP 28 Липня 2014 17:25
Нахрена нам твій дибільний (такий як і ти) рос канал?
Анонім до Анонім Показати IP 28 Липня 2014 17:39
Та же самую, точнее говоря более жесткую для сил АТО, информацию содержит и сегодняшняя вечерняя сводка от начальника политотдела ДНР Игоря Иванова.
анонім до Анонім Показати IP 29 Липня 2014 08:12
Навіщо нам альтернативні джерела інформації, нам і промивки мізок через канал "чесних новин" достатньо
Анонім Показати IP 28 Липня 2014 17:14
Тимчук сказав, тимчук зробив...:)
Дончанин Показати IP 28 Липня 2014 17:46
коментар було видалено
Яна до Дончанин Показати IP 28 Липня 2014 18:11
Аноніми з Дончанами, а не пішли б ви, курви проплачені, туди, де путін ходить- ПНХ! Вам ру блями платять за вашу херню?
Українець до Яна Показати IP 28 Липня 2014 19:22
Повністю підтримую. Валіть геть, паршиві троляки!
махно Показати IP 29 Липня 2014 08:45
*** Эта сука Гелетуха как расписался на присяге закрытой ручкой,так и сводки подает фальшивые. Зато гонщики мажеры в центре Киева заезды устраивают на бабки. Их бы на место этих парней. Или расстрелять ихнее сборище из гранатометов.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus