USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Клопіт волинських ДАІ-шників ‒ пʼяні перевізники. ВІДЕО

30 Грудня 2011 17:55
На Волині взялися перевіряти приватних перевізників ‒ цьогоріч вони потрапили майже в сотню автопригод.
Про це повідомляє НТН.
Причини ‒ різні: незадовільний технічний стан автобусів, недисциплінованість водіїв чи нехтування правилами. Деякі водії заміських маршруток навіть їздять напідпитку.
Восьма ранку ‒ година пік як для лучан, так і приватних таксомоторів. Одні поспішають на роботу, інші ‒ покласти зайву гривню до кишені. Цей процес спостерігається на виїзді з міста. За півгодини, а не промчало жодного хоча б напіввільного автобуса. Люди в салонах ‒ мов оселедці в діжці, ‒ йдеться у відеосюжеті.
Перевізники ж виправдовуються.
«Чекайте, перегруз маршрутки може бути різним. Правильно? Можуть сидіти на панелі, а можуть бути два-три чоловіки, які ззаду стоять. То чого вони мені будуть заважати? Не будуть заважати», ‒ стверджує водій Михайло.
Перевантаження на двоє-троє людей ‒ то фантастика, ‒ зізнається колега Михайла Віктор. Каже, якщо транспорт, приміром, на 30 сидячих місць ‒ усередину пасажирів можна запхати вдвічі більше. І не від бажання підзаробити, а через прогалини у графіку перевезень.
«Кожен ранок бувають перегрузи. Час пік. А ще тут розрив у 15 хвилин ‒ нема маршрутки попереду. А як інакше? Люди ж не будуть мерзнути», ‒ розповідає Віктор.
Та міліція попереджає: якщо переповнена маршрутка потрапить у ДТП, вціліють у такому випадку одиниці.
Співробітник УДАІ Волинської області Олександр Паламарчук коментує ситуацію: «Передбачено законодавством відповідальність за таке порушення. Це стаття 121ч. 2 ‒ перевезення понад встановлену кількість пасажирів, передбачених технічними даними транспортного засобу. Були в нас сьогодні виявлені такі факти, на водіїв накладені стягнення».
Ще один клопіт волинських ДАІ-шників ‒ нетверезі перевізники. Від початку року дванадцятьох таких «зняли з маршрутів». Контролювати водіїв мусять підприємства.
«Якщо є підозра, що приймав алкоголь, або сьогодні після алкоголю, от апаратик є спеціальний для перевірки. Якщо зашкалює, більше норми, ми не допускаємо. Але у нас таких, я кажу, дуже мало. Одна людина була в цьому році, і він зразу був звільнений», ‒ розповідає медпрацівник транспортного підприємства Віталій Покотило.
Окрім пияцтва взялися і за перевірку Правил дорожнього руху ‒ організовують бліц-тестування водіїв. В основному тих, хто вже «спіймався». За незнання ‒ звільнятимуть.
Заступник керівника ВДАІ Луцька Віктор Бандура пояснює: «Ми звертаємо увагу на ті порушення, які безпосередньо стають причиною у скоєнні ДТП і, в першу чергу, з потерпілими. Це і управління у стані алкогольного спʼяніння, невідповідність вузлів-агрегатів, тобто, технічний стан автобусів, порушення правил обгону, порушення швидкісних режимів, проїзд на заборонені сигнали світлофора».
За рік в області з цих причин зафіксовано понад девʼяносто автопригод. У міліції сподіваються, що завдяки їхній рейдовій профілактиці, вже 2012-го таких історій буде менше вдвічі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Рукебен. Показати IP 30 Грудня 2011 19:59
Біда у тому,:"...як що ЗАШКАЛЮЄ ВИЩЕ НОРМИ...__ВО! Це засвідчує, що по нормі може бути п*яний. П*ний може бути, але по нормі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus