USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Книга за життя»: у Володимирі на благодійному ярмарку збирали кошти для ЗСУ

26 Вересня 2022 22:10
25 вересня ворота внутрішнього подвір’я Домініканського монастиря, що є навчальним корпусом Центру професійної освіти, були відчинені для усіх охочих підтримати ЗСУ, придбавши українські книжки. Благодійний ярмарок «Книга за життя» організували місцеві волонтери.

Про це інформує міська рада Володимира.

Розпочався ярмарок театральним дійством від народної аматорської театр-студії «Різнобарв’я» у культурно-мистецькому центрі. А вже з 11-ї години на подвір’ї монастиря домініканців розгорнувся ярмарок, де можна було придбати літературу українською мовою на будь-який смак – художню сучасних авторів, а також класику, дитячу, нон-фікшн тощо.

Окрім цього, на ярмарку проводили акцію зі збору книжок російських авторів, які згодом підуть на макулатуру.
З гастрономічними смаколиками до ярмарку долучились учні та викладачі Центру професійної освіти, а також майстрині з Луцька та Володимира, у яких можна було придбати солодощі, сувенірне печиво, мило, іграшки та інші вироби ручної роботи.

Читати ще: Здай російську книгу – допоможи ЗСУ: в Іваничах організували акцію на підтримку військових

Особливу атмосферу на ярмарку створював музичний супровід ансамблю «Секвенція» під керівництвом викладача дитячої музичної школи Олени Редько. Гарний настрій гостям заходу дарували й солісти Центру культури та дозвілля Зимнівської громади Дмитро Терьохін і Наталія Чепіль.
Наукова співробітниця ДІКЗ «Стародавній Володимир» Орися Вознюк провела благодійну екскурсію, під час якої розповіла цікаву та загадкову історію найстарішої після Успенського собору будівлі у нашому місті, про життя та побут ченців ордену домініканців, які відкрили у середньовічному Володимирі першу бібліотеку, госпіталь та шинок. Учасники екскурсії спускались у підземелля, де, можливо, ченці варили своє знамените пиво, підіймались на вежу дзвіниці та прогулювались приміщенням колишніх монастирських келій.
Як відзвітувала волонтерка Ольга Жигунова, завдяки благодійному ярмарку вдалося зібрати 19 тисяч гривень, які буде передано на потреби 39-го ЗРП. Організатори зазначають: оскільки захід дуже сподобався усім гостям, а також іще лишились непродані книжки, такі ярмарки матимуть продовження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus