USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Кого лікують у волинських психлікарнях

27 Грудня 2013 11:54
В радянські часи психіатрія стала одним із методів боротьби з «інакомислячими». Чимало «інакомислячих» українців у другій половині ХХ століття пройшли через ліжка психіатричних лікарень. І зараз довкола «особливих» медичних закладів в народі шириться багато історій.

Скільки сьогодні на Волині психічнохворих, в яких районах і з якими хворобами, розповіли в управлінні охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації, - повідомляє «Четверта влада».

За станом на 1 жовтня цього року на стаціонарному лікуванні в медичних закладах з лікування психічних захворювань Волині було 690 осіб. Найбільше з них – лучан, найменше – людей без постійного місця проживання. Під амбулаторним наглядом лікарів-психіатрів, за станом на 1 жовтня, перебувало 24 тисячі 969 осіб.

У психіатричному стаціонарі найчастіше ставлять діагноз «Шизофренія». Такий діагноз встановлено у 302 випадках. У 160 випадках встановлено діагноз «Органічні, включно із симптоматичними, розлади психіки». Найменше встановили «Поведінкових синдромів, пов’язаних з фізіологічними порушеннями та фізичними факторами» - у 2-х випадках.

Стаціонарну психіатричну допомогу в області надає 3 медичні заклади: Волинська обласна психіатрична лікарня №1 (Луцьк, вулиця Теремнівська, 98 – розрахована на 360 ліжкомісць), Волинська обласна психіатрична лікарня №2 (Ківерцівський район, селище Олика, вулмця Замкова, 28 – розрахована на 360 ліжкомісць) та Володимир-Волинська ЦРЛ (місто Володимир-Волинський, вулиця Павлова, 20 – розрахована на 15 ліжкомісць).

Також надають психіатричну допомогу в амбулаторних закладах. Все це можна переглянути на карті.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Читач Показати IP 27 Грудня 2013 14:01
Саме головне,як платять цим психічним пенсії. Вони цілком здорові, адекватні,п"ють горілку як воду,пашуть на городах і одержують пенсію свою ,а на їх ще платять родичам таку ж пенсію або й більшу 1000,що їх ніби доглядають.ДоглЯдати потрібно лежачиххворих.Це якийсь жах. Пють в селах поголовно, брати ніби писихчно хворих,одержують ці пенсії,робити не хочуть, а насміхають над нами людьми,які чесно заробили 1000 грн, а псіхи і бездельники одержують просто так. Особилво це поширене в Горохівському районі. Скоро нам чесно заробленим, зі стажем 40 років не буде чим платити пенсії, а не цим вдаваним псіхам. Заплатив і ти псіх-це доказати важко.Отака держава.Якщо у тебе лежача мама,тобі платять 15 грн. а як у тебе в сімї раб-псих,який паше на городі , тобі 1000,розумно. Правда?
Прохожий до Читач Показати IP 29 Серпня 2016 03:15
1 - Хвора людина чи здорова доказати не важко. 2 - Бачила особу з підробленими документами ? Звертайся в відділ по бородьбі з злочиністю. 3 - В Україні немає накопичувальної пенсії, все що ти заробляла тобі і віддали (зарплатою). 4 - Вони то адекватні, а от ти не адекватна і наводиш клевету на хворих людей і лікарів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus