USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Кого підтримали лучани листами на захист прав людини

11 Грудня 2014 15:12
У Луцьку писали листи в підтримку людей, чиї права буди порушені. Так, 10 грудня, у Міжнародний день прав людини, у Волинській державній обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбувся Всесвітній Марафон написання листів від «Amnesty International» на захист прав людини. Захід ініційований Центром європейської інформації Луцька (ВОГО «Фундація розвитку громад»).

Як повідомляють організатори, кожен охочий мав можливість прийти у Волинську ДОУНБ ім. Олени Пчілки та підтримати тих, чиї права були порушені.



Лучани, які взяли участь у марафоні підписували петиції в підтримку людей, чиї права були порушені, писали листи представникам влади (чи тому, хто має владу і повноваження змінити ситуацію), написати листа людині, чиї права були порушені.

Серед тих, кого лучани підтримували - Даніел Кінтеро (Венесуела) закатований за участь у протесті, Мохаммеда ал-Рокен (Об'єднані Арабські Емірати) ув'язнений за правозахисну діяльність, Еркін Мусаєв (Узбекистан) засуджений після 3 несправедливих судів, Лю Пін (Китай) ув'язнена за боротьбу з корупцією в Китаї, вагітні жінки та дівчата в Мкхондо вмирають через те, що їм не надають відповідної медичної допомоги, жителі Бхопалу (Індія), що через 30 років після аварії на заводі пестицидів й досі шукають справедливості та страждають від витоку токсичного газу.



У цьому переліку є й українці - учасниця «Євромайдану» Ірина Рабченюк та відомий український кінорежисер Олег Сенцов. Ірина була побита «Беркутом» 1 грудня 2013 року під час мирної демонстрації на Майдані Незалежності. Тепер вона не бачить на праве око. Пройшов рік, але винні у побитті Ірини Рабченюк та ще десятків інших мирних демонстрантів й досі не постали перед судом. Український кінорежисер, майданівець та учасник мирних акцій протесту проти російської окупації Криму Олег Сенцов разом з Олександром Кольченком, Геннадієм Афанасьєвим та Олексієм Чирнієм були затримані Федеральною Службою Безпеки РФ у Севастополі та вивезені до Москви. Там вони перебувають під вартою й досі – їх звинувачують у тероризмі. Там Олега та інших українських патріотів піддавали жорстоким катуванням, аби змусити зізнатися в організації терористичних актів. У зустрічі з українським консулом їм було відмовлено, пояснюючи це тим, що підсудні є громадянами Росії.

Але ж насправді, незаконно затримані українці іншого громадянства не приймали та мають лише українські паспорти.

Більш детально дізнатися про тих, хто зараз в небезпеці, та підписати петицію в їх підтримку можна на сайті http://marathon.amnesty.org.ua/.

«В багатьох країнах права людей порушуються. Активістів кидають до в’язниць за виявлення власної думки на мітингах чи в інтернеті, людей катують, позбавляють волі, не надають медичної допомоги тоді, коли вона потрібна тощо. Листи, підтримка небайдужих людей мають силу рятувати, бо є потужним інструментом тиску на владу в багатьох країнах світу, це змусить їх згадати про загальновизнані права кожної людини і вжити усіх необхідних дій для того, щоб люди могли жити спокійним життям» – говорить виконавча директорка ГО «Фундація розвитку громад» Юлія Євпак.



Довідка: «Amnesty International» – всесвітній рух, учасниками якого стали 7 мільйонів людей у всьому світі, що виступають на захист загальновизнаних прав кожної людини. Протягом півстоліття Amnesty International – найбільша у світі правозахисна організація, що відслідковує порушення та дає надію пригнобленим та забутим, а також невтомно домагається справедливості, використовуючи для цього все нові й нові можливості. Цього року громадська організація «Фундація розвитку громад» стала партнером «Amnesty International».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЗА ПРАВ ЛЮДИНИ Показати IP 11 Грудня 2014 20:10
ПАРУБИЙ НА НОЖИ! - за небесна сотня - за одеса - ПАРУБИЙ НА НОЖИ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus