USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку стартує Марафон з написання листів на захист прав людей

3 Грудня 2015 20:33
Марафон написання листів проводитьс я в Україні щороку напередодні Міжнародного дня прав людини (10 грудня). Цього року українці, і, зокрема, лучани будуть збирати підписи в підтримку людей із 4 світових справ, серед них - трьох жителів Криму, засуджених урядом Росії.

Про це повідомили у прес-службі Волинської обласної громадської організації «Фундація розвитку громад»

Кривий Ріг, Запоріжжя, Київ, Харків, Умань, Львів, перелік міст можна продовжити. Наразі зареєстровано 71 захід, однак перелік місць все ще формується.

Цього року до ініціативи «AmnestyInternational» долучилася і ВОГО «Фундація розвитку громад». Вона уже вдруге виступає організатором акції у Волинській області. Тож усі бажаючі з 4 по 10 грудня зможуть написати листи та віддати свій голос в підтримку постраждалих від утисків людей. Місце проведення: вільний простір «Третє місце» (м. Луцьк, вул. Карбишева, буд. 1, офіс 412).

«3 245 565. Саме стільки листів та повідомлень було надіслано людьми з понад 200 країн світу в рамках Марафону написання листів у 2014 році. З них 31 739 написали люди з України. Цього року ми сподіваємося, зібрати ще більше. Приєднуйся!», – закликають українські представники «AmnestyInternational» на офіційному сайті.

Цього року у Луцьку будуть збирати підписи в підтримку людей із 4 світових справ, що наробили чималого шуму у всьому світі. Це справи:

Теодори вель Кармен Васкес із Сальвадора. Жінка засуджена до 30-ти років ув’язнення за те, що народила мертву дитину. При цьому уряд країни не бере до уваги того, що пологи розпочалися безпосередньо на роботі, швидка не поспішала її доставити до госпіталю, а через жахливий біль та чималу втрату крові жінка знепритомніла. Після страшних пологів жінці не було надано належної медичної та психологічної допомоги. Більше того, їй навіть не дозволили поховати своє маля, адже запроторили загати. Такі історії у Сальвадорі далеко непоодинокі.

Зунара Зулькіфлі Анвару Уль-Хак із Малайзії. Цього політичного карикатуриста хочуть ув’язнити на 25 років, за критику уряду, та те, що він, незважаючи на численні утиски, провокації та переслідування не скорився, а продовжував виступати проти антидемократичної системи країни. Такий приклад наочно показує, що права людини та свобода слова у цій країні нічого не значать.

Мухаммада Бекжанова, щоє одним із найдовше утримуваних за гратами журналістів у світі. Чоловік не міг зрадити своїй совісті й за свої опозиційні погляди та думки був неправомірно ув’язнений на 15-ть років. Під час суду журналіст розповів, що признання у злочинах проти уряду у нього вибивали жорстокими катуваннями, побиттями та використанням електрошоку. Однак таке признання не було взятим до уваги і практично за 40 хвилин вирішилася доля чоловіка. При цьому по закінченню терміну покарання, було відкрито нову справу, тож термін ув’язнення збільшився ще на 4 роки та 8 місяців.

Олега Сенцова, Олександра Кольченка та Геннадія Афанасьєва. Цих трьох жителів Криму засудив уряд РФ за любов до Батьківщини. За те, що чоловіки виступали проти анексії півострова, не боялися висловлювати свої переконання їх звинуватили у формуванні терористичного угрупування та засудили до 20 та 10 років ув’язнення. Крім того, їх етапували до Росії, відмовляли у правовій допомозі та контакті із українським консулом, жорстоко поводилися та засудили порушуючи усі норми міжнародного права.

«Проблема захисту прав людей наразі дуже актуальна. Звичайно такі питання замовчуються і у цьому головна проблема, адже таким чином ми не зможемо вирішити проблему. Надіємося, що усі небайдужі проявлять свою зацікавленість та виступлять в підтримку людей зі всього світу. Приходьте у вільний простір «Третє місце» та віддайте свій голос в підтримку цих людей», – закликає координатор Марафону у Волинській області Олексій Рижук.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 3 Грудня 2015 21:21
А хто небудь напише ЛИСТ НА ЗАХИСТ ПРАВ, наприклад, Коцюби, або власних?
олена Показати IP 1 Лютого 2016 19:29
Чи можна захистити просту прибиральцю яку дурить клінінгова компанія люди працюють практично "голими"руками іще і під наглядом.Люди які роблять порядок не люди?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus