USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Кого українці вважають замовниками кривавих подій 31 серпня. Опитування

15 Жовтня 2015 09:32
Результати соціологічного опитування, яке стосується кривавих подій біля Верховної Ради 31 серпня цього року, опублікував керівник Аналітичного центру Асоціації політичних психологів України,кандидат філософських наук Валентин Пустовойт.

На запитання щодо справжніх замовників та організаторів трагедії варіант відповіді «чинна влада…» опинився на першому місці – його обрали 26,2% респондентів, варіант «праворадикальні політичні сили (ВО «Свобода», Радикальна партія та ін.)» посів друге місце - 22,6%.

Нагадаємо, 31 серпня ВР попередньо схвалила президентський законопроект про зміни Конституції щодо децентралізації, що супроводжувалося заворушеннями під стінами парламенту. Протестувальники кидали у силовиків пляшки, шашки та бруківку. Тоді кинули бойову гранату. У кривавих сутичках постраждало близько 150 осіб. Чотири бійці Нацгвардії загинули.

МВС затримало 30 осіб, у тому числі того, хто кинув гранату в групу бійців Національної гвардії. Ним виявився боєць з батальйону "Січ". Пізніше затриманий відмовився від своїх показів.

Повний розподіл відповідей на запитання “Хто, на Вашу думку, є справжніми замовниками та організаторами кривавої трагедії біля будівлі Верховної Ради після голосування за зміни до Конституції України?”

- праворадикальні політичні сили (ВО «Свобода», Радикальна партія та ін.): 22,6%

- чинна влада, зацікавлена в дискредитації цих політичних сил: 26,2%

- закордонні спецслужби: 11,5%

- інші: 3,4%

- ніхто – злочин скоїли психічно неврівноважені люди за власною ініціативою: 10,6%

- важко відповісти: 25,6%.



Помітні регіональні та вікові розбіжності в оцінках респондентів.

Тих, хто вважає, що справжнім замовником та організатором кривавих подій біля Верховної Ради 31 серпня ц.р. є чинна влада, зацікавлена в дискредитації своїх політичних опонентів, найбільше в Південному (30,4%) та Центральному (29,5%) макрорегіонах.

Найбільше опитаних, які покладають відповідальність на праворадикальні політичні сили, виявилося в Східному макрорегіоні - майже 37%. А от у Західному, де ВО «Свобода» користується найбільшою електоральною підтримкою, їх понад удвічі менше - 16%.

Кількість тих, хто підозрює закордонні спецслужби, по всій Україні практично однакова – в межах 9-12%.

Майже на такому ж рівні (10-13%) кількість респондентів у Західному, Центральному та Східному макрорегіонах, які дотримуються думки, що злочин скоїли психічно неврівноважені люди за власної ініціативи. У Південному цю думку поділяє вдвічі менше опитаних – майже 6%.

Цікаво, що на Сході найменше респондентів, які не визначилися з відповіддю - 14,5% (в інших регіонах – майже від 28 до 33 відсотків). Там же щодо організаторів заворушення лише 0,6% опитаних обрали варіант відповіді «інші» (на Заході - 7,5%). Можливе пояснення – життя поруч із зоною збройного конфлікту сприяє формуванню більш чіткого ставлення до політичних подій.

Найбільше тих, хто вважає винною у кривавій колотнечі чинну владу, серед респондентів віком 18–29 років - 29%, тих, хто звинувачує праворадикальні політичні сили – серед опитаних віком 56 років і більше - 23,2%.

Згідно з результатами опитування, яке було проведено Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України спільно з Асоціацією політичних психологів України 17–24 вересня 2015 року за вибіркою, що репрезентує доросле населення України віком від 18 років і старше. Опитування проводилося методом інтерв’ювання. Опитано 2002 респонденти у 105 населених пунктах (з них 52 – міські, 53 – сільські) усіх регіонів України за винятком АР Крим та м. Севастополя. З огляду на неможливість проведення опитування в захоплених сепаратистами населених пунктах Донбасу було збільшено відповідно квоту респондентів на звільнених територіях. Похибка вибірки становить 3,2%.





ХТО Є СПРАВЖНІМИ ЗАМОВНИКАМИ ТА ОРГАНІЗАТОРАМИ КРИВАВОЇ ТРАГЕДІЇ БІЛЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ 31 СЕРПНЯ Ц.Р.?Варіант відп...

Posted by Валентин Пустовойт on 13 октября 2015 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
СБУ Показати IP 15 Жовтня 2015 10:22
Зробили ті, кому це було вигідно, яка вигода з цього інциденту свободі, та радикалам, щоб дискредитувати себе як політичні партії, напевно що ні, що зробила влада , щоб не сталося цієї біди, та нічого. Спецслужби ходили і знімали все на відео, як діставали з рюдзачка гранату, вставляли запали, а чому не схопили в цей момент "терориста", а тому що вони самі все це спланували, бо їм було це вигідно повісити все на свободу та радикалів, бо ці партії, та добровольчі батальйони стоять МОРЖАМ(мордам жидівським) посеред горла.Що найперше зробила влада після перемоги майдану.......... застрелила активіста майдану, бійця правого сектору САШКА БІЛОГО.Що намагалася влада зробити з правим сектором в Мукачево, тут тільки дурак не зрозуміє, що це все підстава.
Анонім до СБУ Показати IP 16 Жовтня 2015 01:02
Підстава - вилучення вчора в Києві кастетів, ножів, балаклав, петард, бойових гранат? Підстава - обшуки в членів ПС в зв'язку з загибелью небесної сотні? ...
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2015 12:01
сашко білий неотесаний телепень і бандит. а бандитам владу-це всеодно, що дати мавпі гранату.
Анонім до Анонім Показати IP 15 Жовтня 2015 13:52
Україною вже більше 20 років керують бандити, Сашко Білий - джентельмен у порівнянні з олігархатом і мафією,так що це був би не найгірший варіант, а можливо,в даних умовах - найкращий

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus