USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Колегія Волиньради змінить свій склад

18 Березня 2014 14:14
В обласні раді «грядуть» зміни в колегіальному органі облради.

Про це стало відомо під час прес-конференції голови обласної ради Валентина Вітра 18 березня.

Голова облради не уточнив, хто з депутатів увійде, або вийде зі складу колегії, утім запевнив, що зміни будуть.

«Зміниться персональний і кількісний склад колегії обласної ради, щоб дати можливість бути робочим органом», - лише зазначив він.

До слова, на сайті обласної ради опублікований список членів колегії. Згідно з цим документом, її очолюють колишній голова Волиньради Володимир Войтович та екс-заступник голови Юрій Лобач. Членами колегії є голови депутатських комісій, груп та фракцій. З-поміж, вірогідно, «спірних фігур» - голова постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів Богдан Колісник, екс-голова облдержадміністрації, уповноважений представник депутатської групи «Нова Волинь» Борис Клімчук, голова фракції Партії регіонів, обласний партійний осередок якої ліквідований, Олександр Башкаленко.

Після зміни влади, як в країні так і в області, жоден з цих депутатів не з’явився на засідання сесій, яких, варто відзначити, відбулося вже дві. Про місцезнаходження Бориса Клімчука та Олександра Башкаленка «непосвяченим» відомо лише на рівні чуток і здогадів.

Крім того, до складу колегії голова облради Валентин Вітер та два його заступники Ігор Гузь і Олександр Пирожик входять ще зі старими регаліями. Нагадаємо, до призначень Валентин Вітер працював заступником голови облради, Ігор Гузь входив до складу колегії як голова фракції партії «Фронт Змін», яку вже ліквідували, а Олександр Пирожик був виконувачем обов’язків голови фракції ВО «Свобода» в обласні раді.

Згідно з положенням про колегію обласної ради, колегія – дорадчий орган влади, який підзвітний раді. Її повноваження:

- погодження пропозицій щодо скликання чергових і позачергових сесій, їх порядку денного, попередній розгляд матеріалів сесії, узгоджених проектів рішення з питань, що вносяться на розгляд ради;

- вироблення узгоджених пропозицій щодо перспективних і поточних питань діяльності ради та її органів;

- координація діяльності постійних комісій у вивченні, попередньому розгляді, підготовці питань, що належать до відання ради;

- згідно з дорученням обласної ради може здійснювати інші повноваження в межах чинного законодавства України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
вася Показати IP 18 Березня 2014 15:10
ті самі люди в ті самі двері ... ось вам . за що боролись на те і напоролись... знов пускають лиса в курник....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus