USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Колектив «Звірівського» в суді представлятиме Самооборона

10 Лютого 2015 18:52
Представником трудового колективу ЛМГ «Звірівське» під час судового позову екс-директора підприємства Андрія Шпорука буде активіст Самооборони.

Про це стало відомо під час чергового засідання у справі звільненого директора «Звірівського», який нині в суді хоче добитись можливості поновитись на посаді.

Поспостерігати за ходом судового засідання приїхало декілька десятків активістів «Самооборони Волині», які раніше надавали факти щодо численних порушень екс-директором «Звірівського» Андрієм Шпоруком.
Підтримати звільненого позивача приїхало двоє членів ДУК Правого сектору а також 3 з 19 працівників установи.
Під час продовження попереднього слухання справи представник відповідача Євген Багацький надав у розпорядження суду документи, які деталізують попередньо поданий звіт економічного відділу Державного агентства лісових ресурсів України, в якому є висновки про порушення фінансової дисципліни Андрієм Шпоруком. Зокрема, це звіти про виконання фінансового плану підприємства за І та ІІ квартал 2014 року та відповідні додатки до цих документів.

Перевірку, під час якої вдалось встановити численні порушення екс-директором, ініціював єгер держпідприємства Роман Бокій. Свого часу його незаконно звільнив пан Шпорук, що згодом було виявлено в судовому порядку. Служителі Феміди постановили негайно поновити на посаді Бокія, проте Шпорук цього так і не зробив. Для того, аби забезпечити виконання рішення, єгер написав заяву на ім’я начальника Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства Василя Мазурика.

«Прошу прийняти міри до директора ДП «Звірівське» Шпорука, оскільки він відмовляється виконувати рішення Ківерцівського районного суду про поновлення мене на посаді єгеря. Оскільки немає реальної можливості надати документи директору та бухгалтеру в зв’язку з відсутністю їх на робочому місці – контора постійно знаходиться закрита», - йдеться в документі.

Андрій Шпорук виступив проти доручення цього документу до справи, оскільки, на його думку, це не стосується її суті. Проте суддя йому відмовив, постановивши долучити документи до справи.

Також до суду звернулись представники Самооборони Волині з повідомленням про те, що колектив «Звірівського» та первинна профспілкова організація висловила прохання захистити інтереси колективу в Ківерцівському районному суді стосовно неповернення екс-директора на попереднє місце праці. На основі цього активісти в листі звернулись до суду з проханням долучити до справи представника організації у якості учасника на стороні відповідача.

Представник відповідача Євген Багацький не заперечив проти цього, проте самооборонівця до судової справи так і не долучили через юридичну неточність формулювання прохання. Як пояснив суддя, така процедура є дозволеною, але клопотання про доручення мала подати сторона відповідача. Виправити цю ситуацію мають до 18 лютого, коли і відбудеться наступне слухання.

Спілкуватись з пресою працівники, які прийшли підтримали звільненого за порушення директора, відмовились. Зголосилась висловити своє бачення ситуації лише єгер Орися Бандура, яку активісти Правого сектору зустріли під час рейду на «VIP-браконьєрів». Нагадаємо, тоді вона розповіла, що перебуває на лікарняному, а куліш та чималий стіл накрила для присутніх.
Нинішнього очільника «Звірівського» Ярему Байду вона звинувачує в тому, що звірів систематично не годують, адже для цього немає корму.
Як доказ вона демонструє відеозапис, на якому видно залишки скелетів тварин у лісі.
Також стверджує, що лісом роз’їжджають браконьєри, на яких директор не реагує.

Щодо цих фактів жінка склала доповідну записку, яку передасть керівництву відомства.
На запитання про те, що вона робить у суді в свій робочий час, жінка каже, що робочий день в неї ненормований, а оскільки вона всю ніч була в рейді, то нині відлучилась з робочого місця. Проте, цю інформацію заперечує єгер Роман Бокій. Чоловік каже, що робочий день, встановлений трудовим договором, триває з 9:00 до 18:00 з обідньою перервою на 1 годину.

Про майже півмільйонний борг, який залишився після свого керування Андрій Шпорук, жінка каже, що не знає. Як і про 13 одиниць вогнепальної зброї, якої недорахувались правоохоронці під час ревізії. Нічого дивного не бачить і в тому, що сусіднє мисливське господарство «Майдан» розсипає корм відразу на кордоні зі «Звірівським», таки чином приманюючи дичину.
А той факт, що під час перевірки в січні 2013 року зникло 15 зубрів (тоді директор «Звірівського» МГ Андрій Шпорук навідріз відмовився спілкуватися з журналістами і втік до лісу) пояснила тим, що порахувати зубрів дуже непросто. Натомість зауважує, що Шпорук був хорошим господарником.

Інформацію про звірів, які буцімто помирають у «Звірівському» з голоду, заперечив єгер Роман Бокій.
Чоловік каже, що при нинішній зимі корму для звірів цілком достатньо:

«Наразі возимо з Ківерець червоний буряк та моркву. Перед тим – жом та зерновідходи з Луцька, сіно теж є».

Також зауважує, що новому керівнику Яремі Байді важко працювати під тиском а також враховуючи, що чимало майна підприємства заарештовано за борги екс-керівника, які сягають близько півмільйона гривень.
Підприємство боргує 464 тисяч 816 гривень 49 копійок
Підприємство боргує 464 тисяч 816 гривень 49 копійок
Про свого колишнього директора Шпорука як господарника чоловік нічого доброго сказати не може. Мовляв, йому завжди було байдуже на своїх працівників. Як приклад розповідає історію, коли декілька років тому єгер затримав браконьєрів, а директор навіть не з’явився на місце події. Після цього, зі слів Романа, правопорушники вирішили відімстити йому за чималий штраф – вкрали коня та лоша.

Нагадаємо, звільнений з посади директора ДП «Звірівське мисливське господарство» за відчуження земельної ділянки та невиконання фінансових планів підприємства Андрій Шпорук хоче поновитись на займаній посаді і стягнути кошти за вимушений прогул в судовому порядку. Перше слухання у справі Андрія Шпорука проти Управління мисливського та лісового господарства у Волинській області відбулось 22 грудня.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, півмільйонний борг, відсутність звітної документації та замкнуті приміщення - ось що залишилось новому керівнику Звірівського мисливського господарства Яремі Байді «у спадок» від минулого очільника Андрія Шпорука. Посадовця звинувачують в організації VIP-полювань для товстосумів та «впливових» громадян, а громадські активісти надають докази звірського винищення дичини в корисливих цілях. Сам же Шпорук і далі вважає себе «легітимним» директором та через суд добивається відновлення на посаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Леонід Показати IP 9 Лютого 2016 09:04
Не потрібно нікому лізти в Мисливське господарство і заважати єгерям працювати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus