USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Суд у справі екс-директора лісництва: за що звільнили Шпорука

18 Лютого 2015 20:10
Лише після перевірок, ініційованих одним із працівників ДП Звірівське, став відомий обсяг матеріальної шкоди, якої завдав підприємству екс-директор. Зокрема, йдеться про майже півмільйонний борг, недостачу розміром 126 тисяч гривень, фіктивних працівників, самовільно відчужену на свою користь земельну ділянку та зниклі 13 одиниць вогнепальної зброї.

Про це йшлося під час третього судового засідання у справі екс-директора Звірівського Андрія Шпорука.

Нагадаємо, звільнений з посади директора ДП «Звірівське мисливське господарство» за відчуження земельної ділянки та невиконання фінансових планів підприємства Андрій Шпорук хоче поновитись на займаній посаді і стягнути кошти за вимушений прогул в судовому порядку.

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО «ЗАКУЛІССЯ» ЗВІРІВСЬКОГО ЛІСНИЦТВА: СВАВІЛЛЯ, БРАКОНБЄРСТВО І БОРГИ
Як і минулі рази, підтримати звільненого за зловживання, відчуження землі на власну користь та фінансові борги директора приїхали 2 представники ДУК Правого сектору, а також декілька працівників Звірівського.
До слова, працівники, які в цей час мали б перебувати на своїх робочих місцях, закривали обличчя від камер.
Представником трудового колективу ЛМГ «Звірівське» під час судового позову екс-директора підприємства Андрія Шпорука був заступник начальника відділу протидії корупції Самооборони Волині Богдан Ружчинський. Саме його уповноважили відстоювати в суді «Звірівське» працівники організації. В залі суду від розповів про зловживання екс-директора держпідприємства, які вдалось встановити лише після його звільнення.

Борги на кількасот тисяч гривень

З його слів, згідно зі звітом фінансового стану підприємства, за перший квартал 2014 року та перше півріччя, протягом першого кварталу, в порівнянні з аналогічним періодом 2013 року, дебіторська заборгованість збільшилась майже в 2 рази. Маючи 450-тисячний борг, установа надавала послуги, за які не отримувала коштів. Якщо за І квартал збитки підприємства становили 2 тисячі гривень, то за І півріччя 2014 року – 41 тисячу гривень.

«Це говорить не про те, що керівником здійснювалась певна бездіяльність, а про те, що все робилось для того, аби обанкрутити підприємство і нанести збитків. Чому це робилося? Думаю, це певна зацікавленість керівника, який виконував ті дії», - каже Ружщинський.
Разом з тим, Ружщинський надав суду акт інвентаризації матеріальних цінностей, який засвідчує той факт, що недостача матеріальних цінностей підприємства сягає 126 тисяч 792 гривні 59 копійок. За станом на час звільнення Шпорука за 2014 рік в Пенсійних фонд не було сплачено 21 тисячу гривень. А в період з листопада 2013 року по жовтень 2014 року було взято під звіт 135 тисяч гривень. Проте підтверджуючі документи на даний час відсутні.

Вочевидь, екс-директор Звірівського високо цінував свою роботу. Адже яким чином можна пояснити той факт, що попри штатний оклад у розмірі 4083 гривні він отримував, згідно з штатним розписом, 4338 гривень.

«Мертві душі» Звірівського

Окрім того, за каденції Андрія Шпорука, зі слів самооборонцівця, були на підприємстві і так звані «мертві душі» - працівники, які існували лише на паперах. У якості підтвердження цих слів Ружщинський надав на розгляд суду акт перевірки Державної інспекції з питань праці, яка констатувала той факт, що на підставі наказу директора були прийняті на роботу кочегарів громадяни Оліферчук та Гриневич (рідний брат екс-головного бухгалтера, Тетяни Гриневич, яка нині перебуває у декретній відпустці). Зі слів Ружщинського, працівники Звірівського дали письмові пояснення, в яких розповіли, що цих осіб ніколи не бачили на території лісництва та чують про них вперше.
Зброя та земля: де шукати?

Окрім того, обласнА прокуратурА Волині нині розглядає питання щодо порушення земельного законодавства Шпоруком. Річ у тім, що за своєю каденції, без узгодження з Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства він відчужив земельну ділянку, яка була у постійному користуванні в ДП «Звірівське», на користь Ківерцівської РДА, а після цього отримав її у приватну власність.

Також досі невідома і доля 13 одиниць вогнепальної зброї. Після свого звільнення пан Шпорук не надав новопризначеному керівнику Яремі Байді ключі від приміщень, а тому для того, аби провести інвентаризацію за минулий рік, довелось в присутності правоохоронців та свідків зрізати замок сейфу. А там, як виявилось, не вистачало 13 рушниць. Щодо цього інциденту вже порушена кримінальна справа, адже договір на матеріальну відповідальність була лише в екс-директора Шпорука.

Екс-директор каже, що під час свого звільнення він перебував на лікарняному. Проте Ружщинський переконує, що єдине лікарняне Шпорука за 6 років його роботи, яке зареєстроване на підприємстві, тривало з 24 жовтня по 1 листопада 2014 року. Так, уже в понеділок, 3 листопада, він мав з’явитись на робочому місці. Натомість, в той день він знову неочікувано захворів. Щоправда, довідки по місцю роботи він так і не надав.

Також протягом минулих судових засідань він стверджував, що про своє звільнення він дізнався лише в кінці 2014 року. Телефонних дзвінків, з його слів, з повідомленням про його звільнення він не чув, а лист (на якому – його підпис про отримання) теж не бачив. Для того, щоб встановити цей факт, сторона-відповідач залучила свідків. Так, секретар управління лісового та мисливського господарства Ірина Романюк в залі суду розповіла, що двічі намагалась додзвонитись до Шпорука, але той не брав трубки.
Ірина Романюк
Ірина Романюк
Тоді були прийняте рішення скласти акт щодо того, що повідомлення про звільнення Шпорука відправлять йому поштою. Проте через деякий час екс-директор сам зателефонував до першого заступника начальника управління держлісгоспу Волині Сергія Шеремети.

Посадовець каже, що Шпорук обіцяв прийти 7 листопада для того, аби отримати трудову книжку та розрахунок, а також здати звітні документи, але після цього ні Шеремета, ні його колеги, не бачили та не спілкувались телефоном з Шпоруком.
Сергій Шеремета
Сергій Шеремета
Ці слова підтвердили заступник начальника управління Лідія Турянська та завідувач сектору кадрового забезпечення обласного управління Неля Поперецька, які в той час перебували в кабінеті в Шеремети.
Лідія Турянська
Лідія Турянська
Попри наданий суду документ про отримання листа із підписом Андрія Шпорука, сам екс-директор каже, що ніякої кореспонденції щодо цього питання він не отримував. Також він заперечує той факт, що спілкувався телефоном з Сергієм Шереметою 5 грудня.
Учасники судового процесу очікували почути вирок суду сьогодні, 18 лютого. Однак для детального з’ясування суті справи та максимальної об’єктивності суддя постановив витребувати заяву за підписом Андрія Шпорука щодо відчуження земельної ділянки в Ківерцівській райдержадміністрації. Крапку у цій справі, вочевидь, поставлять під час наступного слухання, яке запланували на 27 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 49
плямистий олень Показати IP 18 Лютого 2015 20:50
Іруся Романюк дуже красива.
кабан до плямистий олень Показати IP 18 Лютого 2015 22:52
це точно! таке миле личко :)
лучанка до плямистий олень Показати IP 19 Лютого 2015 19:39
так там ще лідок горгона горбати поглянь
Б.І. Показати IP 18 Лютого 2015 20:57
знає свою роботу, Я навчив :)
лісник Показати IP 18 Лютого 2015 20:59
що ти горисю ховаєшся-покажи свою красоту....
лісовий клен Показати IP 18 Лютого 2015 21:07
Ірочку Романюк треба послати на всесвітній конкурс краси, але мазурик не має нюху до дівчат. Той, хто не помічає красивих жінок, вважай - каліка.
радник до лісовий клен Показати IP 18 Лютого 2015 21:18
зато у Мазурикового поперндника нюху вистачало на всю область.
знаток Показати IP 18 Лютого 2015 21:16
Інтересно а що то за орли приїхали під суд на колісниковому джипі який був віджатий у кватирка
00000 до знаток Показати IP 19 Лютого 2015 10:23
Дуже прикро, що люди робили революцію гідності, а ДУК цим само плює в сторону революціонерів бере гроші з рук колісника, з рук на яких є даже кров людей, а гроші оці, що ви берете запроданці в самої гідіозної фігури в Волинській області це гроші людей, громади, людських сліз. Пора поставити вашому керівництву запитанняю, що це за революціонери?
лісова охорона Показати IP 18 Лютого 2015 21:40
Ще є такий самий як Шпорук фрукт в Колках Байцим від його професіоналізму не то що звіра немає а й мурахи вже повтікали з лісу знищив вибив все живе разом з своїми дружками.
рудниківські браконє до лісова охорона Показати IP 19 Лютого 2015 08:25
Спадковий лісник його кум того можна і усе
А Показати IP 18 Лютого 2015 21:42
Чью сторону поддерживает извесный браконьер Анатолий Белица , который сам большой любитель пострелухи устроить в Моравищах , а заодно скупить на раене весь ворованый дуб???
б до А Показати IP 18 Лютого 2015 22:08
чью чью там где больше платят
я Показати IP 19 Лютого 2015 07:30
Шпорук... Шеремета......Мазурець, ..... земля, зброя, фінансові махінації.... будиночки Колісника по лісових кондонах і по всій області...... хто сяде????
лісовичок Показати IP 19 Лютого 2015 07:38
А що це за г*ка мордяка на шостому знизу вверх фото? Це не Билиця, який хотів порядок в лісі навести Щось схоже на нього? Злодюга, на його пилорамах весь ліс крадений. Ось за ким тюрма давно плаче. Ще й на суд прийшов, поборник правди. Хоче, щоб йому прямо там кайданки одягнули!
раднику Показати IP 19 Лютого 2015 08:19
Ту, яку нюхав колісник, вже й собаки не хочуть нюхати.
Костянтин Показати IP 19 Лютого 2015 08:47
А коли злодія депа облради Собуцького М.Т. посадять за розкрадання майна колгоспу?
горинь Показати IP 19 Лютого 2015 09:19
пора вже закінчувати з ціми шпоруківськими королями. ходить все сімейство так, що землі під ногами не чує, людей за людей не рахують, маєтки, транспорт іт.д. якраз можна придбати за 4 тис. зарплати....
7777 до горинь Показати IP 19 Лютого 2015 10:08
Дуже швидко почнеться і по цим туніядцям, На все божа воля.
Колки Показати IP 19 Лютого 2015 09:29
А чому революціонери Шишко з Бойком на суд не ходять? Чи тим часом поїхали дрова красти?
Свідок Показати IP 19 Лютого 2015 13:47
Якщо вона гарна,то її тільки сліпий може обох жувати!!!
норка Показати IP 19 Лютого 2015 14:43
Ірина Романюк дійсно гарна дівчина ) так тримати )))
лісник до норка Показати IP 19 Лютого 2015 17:34
ТИ В ВОДУ З МИЛОМ ТА ПОГЛЯНЬ ЯКА КРАСА ВАША ІРИНА
1331 Показати IP 19 Лютого 2015 14:44
шпорук забив на все болт
Настюша Показати IP 19 Лютого 2015 14:44
бідолашна Ірочка, перелякалась....але молодчинка, сміливо трималась та чітко свідчила ! міцний горішок
Я щасливий Показати IP 19 Лютого 2015 14:58
Не можу надивитись на Іринку. Все решта мені не цікаво. Виготовлю собі портрет з Ірусі.
ПРОХОЖИЙ до Я щасливий Показати IP 19 Лютого 2015 17:35
Ти її в душ - тоді поглянь на ту красу наклейку
мда Показати IP 19 Лютого 2015 14:59
Що то за м**ак сивий? хто знає?
лисичка сестричка Показати IP 19 Лютого 2015 15:12
М**ак сивий, який виступає, це як ніби самозваний адвокат нового керівництва Звірівського господарства.
мда до лисичка сестричка Показати IP 19 Лютого 2015 15:43
а хто він звідки взявся, де,чим займається?
Лісник Показати IP 19 Лютого 2015 16:18
за шпоруком плачуть грати. а також за колісником меншим !!!
знаючий Показати IP 19 Лютого 2015 16:23
схеми які не розгадані та посновані як павутина. це все складно та моло що можна доказати. допоки все й досі тримає у своїх руках клан Колісників. прокуратура, інші органи влади, ніколи не побачать в діях Шпорука зловживань, так як він організовував "царські" полювання, для ВІП персон. пузатих, та жирних прокурорчиків. іншої державної наволочі, яка до кісток є корумпованою. в Цій катавасії замішаний Колісник менший, той що був головою ківерцівської РДА, татко ж звісно навчив як красти та керувати.... все таки 90 роки навчили виживати при будь якій владі та бути пристосуванцями !! але на все свій час...й не все вічне..!!
ківерчанин до знаючий Показати IP 19 Лютого 2015 16:35
ох...пригадую як Богдан із калаша валив..ехе....а поітм погрози йшли селянам..так от...Шпорук, то взагалі окрема тема..маріонетка, яка робить те що там йому скажуть..немає свого Я
обєктивність Показати IP 19 Лютого 2015 16:27
на сьогоднішній день навести лад в лісовій галузі важко, так же само важко як й в інших держ підприємствах ! й це всі прекрасно розуміють, адже ще рік назад під час революції гідності, ці криси які крали, мовчали ! на сьогоднішній день вони оживають, й показують свою присутність..Бойки, Коліснички, та інша полова !
Антошка Показати IP 19 Лютого 2015 16:30
байка про бізнисмена Бойка....жив на світи барига Бойко, який набрав кредитів, купив обладнання по обробці дерева..адле нажаль через неуміле користування та свою не знаю чи то тупість, чи банальну неграмотність ..привів свої підприємства у мінуса. А на сьогоднішній день він розповідає. що він знає як керувати лісовою галуззю Волині,! от клоун!
Антошці до Антошка Показати IP 19 Лютого 2015 16:33
барига й в Африці барига
зубр звичайний Показати IP 19 Лютого 2015 16:32
коли їдем виганяти Колісника старшого із держ будиночків !?
лось Показати IP 19 Лютого 2015 16:47
а що ідея можем їхати навіть сьогодні
інженер Показати IP 19 Лютого 2015 17:09
Уже рік як Майдан змінив погляди українці на життя і на привеликий жаль в нашого директора Данилюка В.П погляди і методи властвування не міняются коли цей диреХтор зрозуміє що оббирати трудягу - гріх красти - гріх хамити і грубити спеціалісту без причини а бо за свою недолугість і тупість - гріх.Невже має бути другий Майдан щоб таких людей не було при владі. СЛАВА УКРАЇНІ.
любашівець Показати IP 19 Лютого 2015 18:02
по любашову ходять слухи що наш вічно-бідний директор котеленець який курити кидає бо немає грошей купив дочці яка учится в києві дво кімнатну квартиру щоб доця немучилась в гуртожитку.
вася до любашівець Показати IP 19 Лютого 2015 19:37
Зато зекономить на гуртожитку.
лучанка Показати IP 19 Лютого 2015 19:44
лідок авто купила це точно , чоловік без роботи гроші,,,,,,,,,
любешів Показати IP 19 Лютого 2015 20:02
БРЕХНЯ!!!! Наш директор нормальний - зарплата, трактора все люкс. Це ви василько, лідок Сергійко пишити .що потрібно посада для вас або гроші....
незнайомець до любеш Показати IP 19 Лютого 2015 20:05
Якщо когось обговорювати, то тільки не Котеленця. Краще запитайте в нас,, роботяг і підлеглих. Скільки всього доброго зробив К.... для любишова, скільки придбано техніки, зроблено ремонтів,, платиться зарплата .. а такі гниди як шеремета тільки будуть ставити палки в колеса за для того щоб не підписати контракт Котеленцю? Любишов встане на ноги. Ми за ним і з ним. Слава Україні!!!
Анонім Показати IP 19 Лютого 2015 22:06
Дурдом на відпочинку..
Кінолюбитель Показати IP 19 Лютого 2015 22:35
О, знову нова серія серіалу "Бандитський Звірів, або Шпорук повертається" !! Цікавенько..і головне, що це не кінець))))) І персонажиків нових підігнали: Баба Яга, Чахлик невмирущий, Спляча красуня і ще всякі там Іваники - дурники і зміючки Оленочки. Пропоную фінальну сцену фільму: позитивний герой - визволитель і супермен Байда (обовязково повинен бути одягнутий у червоні труси поверх синіх спортівних штанів) сражається на деревяних шпагах із Шпоруком. Во время поєдинку вдаряє Шпорука по голові. Шпорук падає непритомним( але живим), тут виходять всі працівники звірівського господарства і співають оду свому визволителю, поперецька дарує йому квіти, а шеремета і мазурик цілують його в дупу. Кінець фільму.
1 Показати IP 20 Лютого 2015 10:52
А що там робить Родюк Анатолій та Куц Ольга - то ж вірні слуги КОлісника?
Оля до 1 Показати IP 20 Лютого 2015 11:54
Ходили з Родюком на каву, а потім вирішили ще цирк побачити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus