USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Коляда всією українською родиною: у Свято-Троїцькому соборі Луцька зустріли Різдво

7 Січня 2018 14:52
Радіти у день народження Спасителя, вірити в те, що добро на боці українців та колядувати спільно з великою українською родиною від Волині до Криму, Курська та Білгорода закликали лучан під час літургії у Свято-Троїцькому соборі.

Різдвяна літургія відбулася 7 січня у кафедральному соборі Святої Трійці в Луцьку.

Парафіянам зачитали різдвяне послання патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. У посланні патріарх згадав захисників України, які віддають життя, виявляючи любов, про яку сказав Христос-Спаситель: «Немає більше від тієї любові, як хто душу свою покладе за друзів своїх». Тому, як наголошує Філарет, всім нам треба любити один одного, мати тверду віру в нашого Спасителя Господа Ісуса Христа, народження Якого ми нині святкуємо.Також патріарх вітав всіх наших земляків-українців, розсіяних по всьому світу: в Америці і в Канаді, в Європі і в Австралії, які люблять свою Батьківщину і допомагають їй.


«У ці радісні святкові дні подякуймо Господу нашому Ісусу Христу за Його безмежну любов до нас, грішних, щоб Він дарував нам перемогу над видимими і невидимими ворогами, мир, єдність українського народу і благоденство. Будемо керуватися у своєму житті правдою і любов’ю, які можуть привести нас до вічного блаженного життя. Нехай світлосяйне проміння Вифлеємської зірки осяює наші душі і серця світлом миру, любові і правди», - звертається до вірян у світле свято Різдва Христового Філарет.

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл привітав прихожан з найбільшим християнським святом – днем народження Ісуса Христа. Вже дві тисячі роки звучить звістка про пришестя у світ, воплочення Сина Божого, ця звістка лунає для тих, хто воістину віруючий, хто розуміє, що в Божих словах існує правда. Правда полягає в тому, що Бог любить нас, адже у цей день християни вшановують того, хто з любові до людей прийшов до нас.

«Сьогодні ніхто не повинен сумувати, а радіти може лише той, хто любить. Скорбота і гріхи на душі не дають людині можливості радіти, тому проганяйте гріх, проганяйте скорботу і невпевненість із серця вашого та радійте, що Бог вас любить», - зазначив митрополит.

Він відзначив, що на день народження Ісуса Христа приходять із вдячністю у словах та колядках, де оспівують народження Сина Божого словами «радуйся, нехай радіє весь світ». Ці слова повинні лунати до престолу Божого, перед вертепом та у наших родинах. Найбільшою радістю для Бога-Творця, зі слів Михаїла, буде те, що ми будемо радіти, адже ми створені не для скорботи, а для радості. Різдвяна радість сьогодні об’єднує нас в одну велику християнську родину.

Про те, як лучани змінилися за останній рік, самі цього не зауваживши, розповів зі своїх спостережень митрополит. З його слів, ще рік тому у центрі міста біля ялинки Новий рік лучани зустрічали не зовсім веселими, загнаними всередину себе. А вже цьогоріч святкували з радістю, збираючись великими групами. Це означає, що з’явилося бажання жити, люди стали іншими – бадьорішими та більш згуртованими і це повинно радувати лучан.

Митрополит зичив, аби ту радість та бадьорість, яку він помітив цього року, волиняни підтримували і надалі.

Громаду Луцька вітали цього дня у храмі також представники обласної та міської влади.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт вручив вітальний адрес митрополиту Михаїлу та привітав громаду від імені депутатів та виконкому міськради. Він побажав впевнено дивитися у завтрашній день, адже Ісус Христос прийшов на землю, щоб дарувати добро та любов, щоб ми мали шанс змінитися на краще, змінити наше місто, область та Україну.

«Я сподіваюся, що сьогодні світло Вифлеємської зірки досягне наших солдат, які знаходяться в окопах та на блокпостах, захисників, які зараз перебувають в казармах та госпіталях, досягне та втішить ті родини, які понесли найбільші втрати, в яких загинули сини, батьки та чоловіки. Хай Вифлеємська зірка принесе мир в Україну, поверне нам наші кордони – нам не треба чужого, але те, що наше, повинно лишатися нашим. Так і буде, тому що добро завжди перемагає зло. Добро на нашому боці і ми спільними зусиллями переможемо негаразди і проблеми», - зазначив Григорій Пустовіт, запевнивши, що вірить в Ісуса Христа, волинську громаду та Україну.

«Ми колядуємо усією українською родиною. І я впевнений, що і український Курськ, і український Білгород, і український Брянськ сьогодні разом з нами колядують, як наша велика Україна, український Крим, сьогодні радо вітають і славлять народження Сина Божого», - підсумував Михаїл.

По завершенні літургії пролунали святкові колядки у виконанні священиків та усіх присутніх вірян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 7 Січня 2018 15:31
Ви без Божникі бандеровські
Макеевчанин до Лучанин Показати IP 7 Січня 2018 22:17
Ти такий лучанин, як з л*йна куля)))
До лучанина Показати IP 7 Січня 2018 23:58
Хоч би на одній мові навчився писати , живеш тут - поважай мову і вчи. Чотири слова , чотири помилки. Неук
Оксана Говорун Показати IP 8 Січня 2018 08:53
У Бога нет религии… А еще у Бога нет канонов, пяти столпов и правила не носить цветастую одежду. Ему все равно едим ли мы яблоки до Спаса, готовим ли молоко и мясо на разных плитах и принимаем ли пищу в светлое время суток во время рамадана. Он не требует читать намаз, совершать обрезание и верить в то, что мир основан на страдании. Ему не нужен наш двухнедельный пост, постное лицо и вырезанная дыра в районе сердца в знак скорби за усопшими. Все это придумали сами люди: слепили богов, нарисовали иконы и нанесли на белый камень орнаменты. Столетиями вели религиозные войны, уничтожали рыжеволосых женщин и тех, кто думал иначе. Написали сотни книг, разработали тысячи правил и ограничений. Осудили всех, кто не выполняет «Миквэ», не молится за умерших, на манер протестантов и не признает литургии. И ничего за 2000 лет не изменилось. Мы изучили языки, пользуемся интернетом, разработали умные палочки для еды и храним пуповинную кровь, но продолжаем убивать, грабить, врать и ненавидеть, невзирая на Иисуса, Кришну, Мухаммеда и Будду. Мы ссоримся на улицах и в вагонах метро. Имеем сотни врагов и половину друга. Играем в прятки и подделываем голоса. Носим маски и искусственные клапаны. И напрочь забыли, для чего живем, дышим и сцеживаем молоко.У каждого из нас есть выбор - два варианта - или творить добро или зло и за это душа попадет или в рай или в ад .
Останні дні Показати IP 8 Січня 2018 09:00
сьогодні ведуться як ніколи. Віруймо у вищу силу на небесах- хто називає Бог чи хто Аллах чи хто Єгова ....ЛЮди добрі, милі ! Один раз живемо на білому світі ! Моліться за душу, бережіть здоров'я і життя своє і своєї родини ! Священники всіх патріархатів і церков, релігійних громад ідіть між паству і розказуйте про те, як жити і виживати і боротися із спокусами, НАРКОТОЮ І АЛКОГОЛЕМ і злими духами в сьогоднішні дні . Релігії- це політика, а ми, ЛЮДИ ВСІ, БОЖІ ТВОРІННя- БОЖІ ДІТИ ! Любіть один одного !!! Хватить боротьби зацерковні посади, прихід і прихожан, і писати і казати хто канонічніший і благодатніший . Церковні статути , статути релігійних громад і правила написані людьми ... МИ ВСІ БОЖІ ТВОРІННЯІ І ВСІ ПЕРЕД БОГОМ РІВНІ: ЧИ ТВОРЦЯ НЕБА і землі НАЗИВАЄМО АЛЛАХ ЧИ БОГ ЄГОВА ЧИ ОТЕЦЬ НЕБЕСНИЙ . ДОСИТЬ СВАРОК ЧЕРЕЗ РЕЛІГІЇ І ВІЙНи .ЧЕРЕЗ РЕЛІГІЇ ,ЯКІ 2000 РОКІВ ЙДУТЬ . У БОГА НЕМАЄ РЕЛІГІЙ..... ХРАМІВ І РЕЛІГІЙНИХ ГРОМАД БАГАТО , А ЗЛАГОДИ МІЖ ЛЮДЬМИ НЕМАЄ ! БУДЬМО ПЕРШ ЗА ВСЕ ЛЮДЬМИ, А НЕ НЕЛЮДАМИ . МУРУ НАМ УКРАЇНЦЯМ І МУДРОСТІ І ЛЮБОВІ І НЕХАЙ НІЯКІ ВОРОГИ УКРАЇНЦІВ НАС НЕ ПЕРЕСВАРЮЮТЬ МІЖ СОБОЮ ! МИРУ, МУДРОСТІ І злагоди українцям .
Останні дні Показати IP 8 Січня 2018 09:10
Кругом війни- військові, релігійні, сімейні .... Ми люди чи нелюди ...? Агресія кругом і зло ! Маємо 10 заповідей Божих і потрібно старатися їх виконувати . Нову Заповідь дав Христос- ЛЮБІТЬ ОДИН ОДНОГО ..ДЕ та любов поміж нами? Ми люди чи нелюди стали. Бог ні мене ні Вас за канонічність і патріархати на Страшному Суді питати не буде, а буде питати за кожного з нас за вчинки.
Досить політики Показати IP 8 Січня 2018 09:28
Від Романа до Йордана вся країна-Україна пяна ! (01.12.-20.01) З таким святкуванням і ситуацією в павославних потрібно бити на сполох, ЯК УКРАЇНЦІ СВЯТКУЮТЬ І П'ЮТЬ ВСІ - І ДІТИ І СТАРІ , а не релігійні війни вести У неділю, 7 січня, о другій годині ночі в поліцію міста Хуст надійшло повідомлення лікаря із приймального відділення Хустської районної лікарні про те, що до них доставили двох підлітків з важким алкогольним отруєнням. До лікарні прибула слідчо-оперативна група. Поліція встановила, що двоє жителів села Драгово Хустського району віком 13 років отруїлися під час колядування, поєднаного із вживанням алкогольних напоїв, якими їх пригостили знайомі. Стан одного з хлопчиків важкий, він перебуває в реанімації. Інший наразі перебуває на лікуванні в дитячому відділенні, у нього лікарі діагностували середньої тяжкості алкогольне отруєння.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus