USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Коломойський відсудив у Ахметова 1,3 мільярда

21 Січня 2016 13:25
ПАТ "Криворізький залізорудний комбінат" виграло в суді справу про стягнення з ПАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча", що входить до групи "Метінвест", сумарно 1,32 мільярда гривень за поставлену продукцію - залізну руду - разом зі штрафними нарахуваннями.

Про це йдеться в рішенні Господарського суду Запорізької області від 22 грудня 2015 року, яке має у своєму розпорядженні агентство "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що основний напрям, на якому спеціалізується комбінат, це подземний видобуток залізної руди. Видобута продукція здебільшого реалізується двом підприємствам: Єнакіївському метзаводу і Маріупольському меткомбінату імені Ілліча.

"Згідно з рішенням суду, з ММК ім. Ілліча, що входить у групу "Метінвест", в користь КЗРК стягується 653,880 мільйона гривень основного боргу, 9,987 мільйона гривень пені, 25,2 гривень 3% річних, 344,27 мільйона гривень інфляційних втрат. При цьому суд відстрочив виконання рішення на один рік, до 22 грудня 2016 року. КЗРК у суді вимагав стягнення з ММК ім. Ілліча 1,122 мільярда гривень (еквівалент 47,208 мільйона доларів)", - пише видання.

У статті також уточнюється, що управління "Криворізьким залізорудним комбінатом" здійснюється партнерами: групою "Метінвест" Ріната Ахметова і групою "Приват" Ігоря Коломойського. При цьому основним акціонером КЗРК є компанія Starmill Limited, якій належить 99,88% його акцій.

Додамо, що в період розв’язання збройного конфлікту на сході України ці два впливові бізнесмени, Ахметов і Коломойський проявили різну ступінь активності. Поки чинний на той час губернатор Дніпропетровщини відомий бізнесмен Ігор Коломойський, якого багато хто називає олігархом-демократом, готувався до відсічі ворога підзвітної йому області, не менш відомий бізнесмен Рінат Ахметов не поспішав виступати з заявами. Поки перший заправляв за свій рахунок українську авіацію, формував захисні батальйони і пропонував оплачувати кожного зданого терориста, другий зберігав таємниче мовчання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
читач Показати IP 21 Січня 2016 13:35
А як там судова справа Коломойського у Лондоні з Пінчуком? Там л'ярди доларів, а не гривень... :)
1991-2016 бюджет Показати IP 21 Січня 2016 13:45
В Украине необходимо вернуть конфискацию имущества для борьбы с коррупцией. «Коррупция у нас — явление не просто социальное. Коррупция стала проникать в глубины психики людей, делая человека не просто уязвимым, но и морально опустошенным. Она проникла в святая святых — оборону, безопасность, правоохранительную и судебную систему».Обогащение стало принципом существования значительной части украинского общества, а мораль, нравственность и совесть подверглись серьезной деформации. «Необходимо ввести тотальный контроль за чиновниками, которые осознанно пришли в эту сферу. Не исключаю установку видеофиксации в кабинетах, служебном транспорте. Здесь нет нарушений прав человека (заметьте - никого сюда на аркане не тащат), так как слишком много доверено назначенному лицу. Возможно, выскажу спорное суждение, но с учетом остроты, взятки в сфере обороны и государственного управления (от уровня губернатора и выше) я бы квалифицировал не как корыстные преступления, а как «государственную измену». Аналогично - преступления следователей, прокуроров и судей. Да, спорно, но эффективно».
Анонім до 1991-2016 бюджет Показати IP 21 Січня 2016 14:04
Писал эти слова Манилов. Ведь и существующего законодательства вполне достаточно, чтобы победить коррупцию. Но дело в том, что с коррупцией борются коррупционеры.
и Показати IP 21 Січня 2016 17:38
от і добре

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus