USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Коли антикорупційні органи борються не з корупцією, а між собою – це не може радувати, - Геращенко

3 Квітня 2018 20:42
Хто може очолити Антикорупційну прокуратуру в разі звільнення Назара Холодницького не ясно через нечіткі формулювання в законодавстві.

Таку думку висловив народний депутат від фракції "Народного фронту" Антон Геращенко, повідомляє Цензор.НЕТ.

Для звільнення Холодницького з посади голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури потрібне ухвалення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії та рішення Ради прокурорів, пояснив Геращенко. На це може піти кілька тижнів.

Крім того, на думку нардепа, при внесенні змін до закону про прокуратуру, не вказали хто виконує обов'язки глави САП у разі його відставки або звільнення, що веде до різночитань із цього питання. Холодницький готовий бути тимчасово відстороненим від посади на час розслідування, але не збирається звільнятися за власним бажанням.
Геращенко також вказав, що закон не зобов'язує керівників НАБУ і САП звітувати про свою роботу перед Верховною Радою, тому допускає, що вони проігнорують запрошення депутатів.

Нагадаємо, раніше сьогодні Холодницький заявив, що звернувся до Генерального прокурора Юрія Луценка з проханням змінити підслідність кримінального провадження, фігурантом якого він є, і доручити розслідування іншому департаменту. Про це глава САП заявив перед проведенням слідчих дій у Департаменті з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ, керівником якого є Володимир Гуцуляк.

"У мене є питання з приводу об'єктивності попереднього розслідування. Як ви знаєте, цей одіозний департамент Генеральної прокуратури (Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки. - Ред.), до якого у мене, як у спецпрокурора, до керівника якого є низка питань, а саме - три кримінальні провадження, зокрема і про незаконне збагачення. І в мене питання, власне, з приводу об'єктивності розслідування, власне, цього провадження", - сказав Холодницький.

Холодницький також відмовився надавати зразки голосу в Департаменті з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури.

Раніше стало відомо, що НАБУ підозрює спеціалізованого антикорупційного прокурора Назара Холодницького в тиску на суд, чиновників і свідків з метою дачі ними неправдивих показань.

За словами глави НАБУ Артема Ситника, розслідування відносно Холодницького було розпочато Генеральною прокуратурою через підозри в упередженості глави САП у справі про розкрадання держкоштів чиновниками Одеської міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus