USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Коли на Волині займуться люстрацією

3 Березня 2014 18:03
Звернутися до Верховної Ради України стосовно прийняття Закону про люстрацію хочуть депутати Волиньради.

Про це під час прес-конференції керівництва облради 3 березня розповів її голова Валентин Вітер.

З його слів, нині словом «люстрація» прикриваються люди, які не мають стосунку до громадських організацій та правоохоронних органів.

«Люстрація – не таке страшне слово, це ставлення людей до злочинів, до попереднього режиму. Вона повинна проводитися лише в законний спосіб. Під час найближчої сесії, що відбудеться у середу, 5 березня, Волинська обласна рада буде звертатися до Верховної Ради, щоб якнайшвидше був прийнятий Закон про люстрацію. Як правозахисні органи, так і громадськість має право знати, що саме включатиме в себе термін люстрації в юридичному виразі, що він передбачає, хто його має проводити, в який спосіб та за які діяння він буде проводитися та які наслідки нестиме за собою», - повідомив Валентин Вітер.

Як зазначив заступник голови Волиньради Ігор Гузь, він не проти створення люстраційних комісій в області, проте, якщо таких комісій буде 10-15, виникає проблема щодо того, чи будуть пролюстровані їхні засновники. На його думку, не мають права лишатися на своїх посадах члени Партії регіонів, адже вони підтримували політичну силу, яка розгорнула терор. Також залишити керівні місця повинні організатори політичних репресій.

Наразі питання люстрації тимчасово відклали, оскільки, як повідомив перший заступник голови облради Олександр Пирожик, нині «час відкинути в бік всі чвари та не допустити на нашу землю ворога».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Организаторы Показати IP 3 Березня 2014 18:31
Организаторы массовых беспорядков должны сидеть в тюрьме, вне зависимости от того, чьими "заступныкоми" они сейчас являются....
Ніна Показати IP 3 Березня 2014 18:34
Гузю і компашці немає до чого взятися зараз? Війна за вікном. Нехай ідуть і записуються добровольцями
він Показати IP 3 Березня 2014 19:13
Думаєте що говорите, ідітьзараз захистіть державу, А ПОТІМ МИВАМ ПРОВЕДЕМ ЛЮСТРАЦІЮ
Лікар Показати IP 3 Березня 2014 19:23
гузь-ДАУН в Ліпінах тебе вже чекають.
Анонім Показати IP 3 Березня 2014 19:27
Що тільки не придумають аби відволікти увагу від реального стану справ і своєї бездарності - люстрація, мобілізація, профанація... А потім скажуть що все так погано бо не провели люстрацію і нам мішав бувший третій заступник четвертого помічника другого секретаря якоїсь партії (на вибір).
Ігор до Анонім Показати IP 3 Березня 2014 20:21
+100500
цццц Показати IP 3 Березня 2014 19:32
всі ці люстратори винуваті в теперешній ситуації в України....
Остап Бендер Показати IP 3 Березня 2014 19:55
А может быть начните с себя? Расскажите о своих доходах, где работали, где работают родственники, какие машины на них записаны? А кто родственники Мирки? Покажите свои дома, дачи и т.д. Опубликуйте данные во всех СМИ Волыни. И не обманывайте народ, ЛЮСТРАТОРЫ. Власть в нашей стране меняется часто и быстро.
Чиновник Показати IP 3 Березня 2014 20:58
Це не той Мирка, батько якого керуе Зеленим господарством? "Люстратор" знатний! Хлопцi, попустiться трохи, cвою зупинку проскочите...
Люстраторам Показати IP 3 Березня 2014 22:14
А регіонали б вам допомогли б, там багато було дійсно фахівців... А так вони теж вас мочити будуть...
Гриць Показати IP 3 Березня 2014 22:41
Маю надію що хоча б з паном Вітер нам повезе.
екскурсовод Показати IP 4 Березня 2014 00:10
ЛЮСТРУЙ НЕ ЛЮСТРУЙ, ВСЕОДНО ПОЛУЧИШ *****
Лучани Показати IP 4 Березня 2014 07:03
Ідіоти!
люстраторам Показати IP 4 Березня 2014 10:41
Д*біли, пролюструйтеся спочатку самі. Але не на рахунок фінансів - на рахунок приводів в правоохоронні органи. І не за "політичними " мотивами - Поха в свій час всадив кілька куль в пузо свого товариша Самохвалова, ще одного з "братії" тягали за наркоту, іншого - за крадіжку, москвичку - за розписування нацистськими гаслами запинки 9 Травня вночі з двома кримінальниками - злодіями. Покажіть себе, які ви чесні і правдиваі - потім люструватимите інших, і*іоти.
Лучанка Показати IP 4 Березня 2014 10:49
Якщо ви не позабираєте все накрадене наше в цих всіх бандитів, і не віддасте державі,щоб у нас не були пенсії 1000 грн за 40 років праці, і зарплати-то нічого не зміниться.Звільнити всіх диркторів шкіл,бібілотек,старих кадрів,які ніколи не будуть працювати по новому.Все там по указці колишніх чиновників,всі працівники по дзвінку з вище,треба все докорінно міняти.І вони в підприємствах бюджетних роблять,що хочуть, а люди мовчать,бо бояться,як колись.Чого вартий один директор 17 школи-син комуняки колишнього,що ного він зробить, а нічого він звик брати і буде брати жити по старому

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus