USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Хронологія неправомірних дій російської сторони в АР Крим

3 Березня 2014 12:17
Протягом останніх діб спостерігаються непоодинокі випадки прибуття до Автономної Республіки Крим підрозділів Збройних сил Російської Федерації з порушенням міжнародних норм та угод.

Як повідомляє BBC, за станом на 12. 02 російські військові захопили штаб Військово-морських сил України у Севастополі і увірвалися до електрощитової.



ПОЧАТОК АГРЕСІЇ З БОКУ РОСІЇ

О 8.45 28 лютого цього року пост технічного спостереження на мисі Такіль спостерігав переліт більше 10 бойових вертольотів з боку Російської Федерації в Україну.

3 вертольоти (2 КА-27 та 1 Мі-8) приземлилися в аеропорту «Кача» та були оформлені у прикордонно-митному відношенні встановленим порядком відповідно до раніше поданої заявки. Решта вертольотів приземлилися поряд з аеропортом, при цьому на запитання старшого прикордонного наряду щодо необхідності оформлення встановленим порядком цих вертольотів, які прибули на територію України з порушенням відповідної угоди без попередньої заявки, відповіді не отримано.

Старшим прикордонного наряду Державної прикордонної служби України було заявлено про порушення державного кордону України зазначеними вертольотами.

28 лютого цього року на аеродром «Гвардійський» прибуло 8 військово-транспортних літаків Збройних сил Російської Федерації ІЛ-76. Заявки від Російської сторони щодо прибуття цих літаків не надходило.

Прикордонному наряду, який прибув до місця посадки літаків, начальником гарнізону аеродром «Гвардійський» було відмовлено у здійсненні прикордонного контролю та заявлено, що вони не мають потреби у послугах Державної прикордонної служби України, а літаки будуть здійснювати посадку кожні 15 хвилин.

ІНІЦІАТИВА ПУТІНА

1 березня Рада Федерації Росії одноголосно прийняла пропозицію президента Росії Володимира Путіна про введення військ в Україну.

О 21.10 1 березня 2014 року. у порт Севастополя зайшли два великих десантних кораблі Балтійського флоту Російської Федерації «Калінінград» та «Мінськ».

2 березня до Севастополя зайшли великі десантні кораблі «Оленігорський Горняк» Північного флоту та «Георгій Побєдоносєц» Балтійського флоту Російської Федерації.

Захід військових кораблів здійснено з порушенням статті 30 Конвенції ООН по морському праву та пунктів 14 та 15 Правил плавання і перебування в територіальному морі, внутрішніх водах, на рейдах та в портах України іноземних військових кораблів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 1996 року № 529, без дозволу Адміністрації Державної прикордонної служби України.

УКРАЇНСЬКІ ПРИКОРДОННИКИ ЗАЛИШАЮТЬСЯ ВІРНИМИ ПРИСЯЗІ

В Криму особовий склад Державної прикордонної служби України продовжує нести службу та залишається вірним Присязі та українському народу.

Поряд з блокуванням Азово-Чорноморського регіонального управління, Сімферопольського прикордонного загону, відділу прикордонної служби «Керч», Керченського та Севастопольського загонів морської охорони прикордонники продовжують нести службу в пункті пропуску «Крим» та аеропорту Сімферополя.

ТИСК НА ПРИКОРДОННИКІВ

Проте останнім часом значно збільшився тиск російських військових на прикордонників. Під час захоплень прикордонних підрозділів відбувається брутальне застосування фізичної сили, погроза зброєю та залякування. Фахівці російського спецназу намагаються здійснювати психологічний тиск на прикордонників та в ультимативній формі вимагають підпорядкуватися новому керівництву АР Крим. Вони активно ведуть спроби вербування персоналу, вимагають дані оперативних підрозділів та дані оперативних співробітників. Намагаються дізнатися конфіденційну інформацію про керівників структурних підрозділів. До всіх висуваються наполегливі пропозиції щодо співпраці та офіційного працевлаштування.

Зазначимо, що особливо гостро захоплення підрозділів та тиск на військовослужбовців розпочалися після заяви Голови ВР Криму Володимира Констянтинова про непоступливість прикордонників та активний спротив рішенням новопризначеної влади Криму.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у повідомленні йдеться, що системні напади здійснювалися групами до 100 спеціально екіпірованих військовослужбовців Росії. Продовжувалося блокування адміністративної будівлі Азово-Чорноморського регіонального управління та штабу Сімферопольського загону. Близько 22.30 група спецназівців здійснила напад на відділ прикордонної служби «Керч», який є первинним підрозділом охорони державного кордону на керченському напрямку. Вони вибили вікна, двері, знищили засоби зв’язку та автоматизовані робочі місця в кабінетах підрозділу. Напад відбувся і на Керченський загін морської охорони та знову на Севастопольський загін морської охорони. Після блокування російськими військовими будівлі в Севастополі перестала функціонувати система відеоспостереження. Під час захоплення обох морських загонів в підрозділах залишалася незначна кількість військовослужбовців. Решта особового складу залишила місце дислокації на кораблях та катерах, які були передислоковані.

Наразі мужність та стійкість кожного військовослужбовця Державної прикордонної служби України в АР Крим дозволяє чітко виконувати завдання визначені Законами та іншими нормативно-правовими актами України, не допускати захоплення зброї та здійснювати встановленим порядком прикордонний контроль в пунктах пропуску.

Блокування Севастопольського загону морської охорони. ВІДЕО


Блокування Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України. ВІДЕО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 3 Березня 2014 12:44
Яка відміність між агресором зі сходу і заходу???
гість Показати IP 3 Березня 2014 12:51
правильно, хай ті лідери жиди тепер с***руть....думали правий сектор всюди лад наведе... а х***лі вам.. Путін правильно мислить і норми міжнародного права він добре знаю.... Хай тепер та масонська ложа прийме свідоме рішення.....
українець до гість Показати IP 3 Березня 2014 21:35
коментар було видалено
МВ Показати IP 3 Березня 2014 12:52
Як на мене... хай краще російські війська ходять, а ніж НАТО прийде нас вчити...і ходити по нашій землі
Рома Показати IP 3 Березня 2014 16:39
Все будет хорошо наведут порядок и выгонят бандерлогов и фашистов.И заживет Украина нормально цевилизовано
українець до Рома Показати IP 3 Березня 2014 23:05
придурку запом'ятай 1918рік не повториться, не ті часи. А таких як ти , запрданців, нищити треба. Треба робити як комуністи робили, знищували "інакомислячих". Тобі подобається бути рабом - валяй в росію, для таких недоумків ці ідіоти прийняли спрощнний механізм отримання кацаського громодянства. Тебе чекає неосяжний, богом забутий край. Все тобі дадуть пі*......... йолоп.
Рома Показати IP 3 Березня 2014 16:40
Крым с Украиной, но без бандер!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus