USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Коли наведуть лад з паркуванням у Старому місті

14 Червня 2016 10:54
Нова схема організації дорожнього руху, що передбачає облаштування парковок на вулицях історичної частини міста, повинна запрацювати з 24 серпня.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 13 червня.

Голова комісії Павло Данильчук підняв питання про паркування у центральній та історичній частині міста, зокрема на вулицях Градний узвіз, Кривий вал, Сенаторки Левчанівської тощо. На його думку, варто шукати інші альтернативні можливості розміщення парковок в історичній та центральній частині Луцька. Також він звернув увагу на те, що ділянки у районі Центрального ринку відвели саме під парковки.

Директор КП «АвтоПаркСервіс» Олександр Мартинюк повідомив, що була затверджена схема організації дорожнього руху у Старому місті, був проведений конкурс і визначили приватного оператора паркування. Відповідно до затвердженої схеми, провели круглі столи. Так, передбачаються не лише парковки, а й зменшення кількості транспорту, що заїжджає на територію Старого міста (до 200 одиниць на годину).

Приватний оператор вже зробив розмітку на вулиці Глушець (на 15 паркомісць) та монтуватиме системи обмеження руху (боларди). Це, мовляв, наразі єдиний оператор, що сплачуватиме паркувальний збір до бюджету міста. Щодо решти парковок, які працюють у місті, Олександр Мартинюк не зміг відповісти, куди вони спрямовують отримані кошти. Своєю чергою, департамент ЖКГ шукає кошти, щоб встановити паркувальні знаки. До 24 серпня система організації дорожнього руху в Старому місті, зі слів Олександра Мартинюка, працюватиме. Щодо облаштування парковок, він зазначив, що на вулиці Братковскього передбачили 10 паркомісць, на вулиці Галшки Гулевичівни – 10 місць, площі Ринок – 30 місць, Замковій площі – 42 місця, вулиці Глушець – 15 місць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
бе Показати IP 14 Червня 2016 19:30
ніколи!....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus