USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

МОЗ збільшило термін дії електронних рецептів до 90 днів

18 Жовтня 2023 07:44
Строк дії електронних рецептів на рецептурні ліки, які пацієнт купує за власні кошти, збільшився до 90 календарних днів із 30, як було раніше.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, передає Укрінформ.

«Відтепер строк дії електронних рецептів на рецептурні ліки, які пацієнт купує за власний кошт, становить 90 календарних днів (замість 30 днів, як було раніше). Це рішення дозволить пацієнту не лише рідше відвідувати лікаря, щоб поновити рецепт, але й зручніше погашати е-рецепт», – зазначили у міністерстві.

У МОЗ поінформували, що при цьому перелік рецептурних ліків та правила їх відпуску залишаються незмінними.

«Важливо, що строк дії рецептів на наркотичні лікарські засоби залишається 10 днів, а на ліки, які підлягають реімбурсації або їх відпускають на пільгових умовах, чи екстемпоральні лікарські засоби – 30 календарних днів», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що особа може погасити електронний рецепт в аптеці, яка працює з електронною системою охорони здоровʼя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus