USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Коли світове виробництво досягне допандемійного рівня

11 Березня 2021 07:38
У 2021 році світова економіка зросте на 5,6%, а наступного – на 4,0%. Очікується, що до середини 2021 року світове виробництво досягне допандемійного рівня, але багато чого залежатиме від «перегонів» між виробниками вакцин і того, чи діятимуть щеплення проти нових штамів COVID-19.

Такий прогноз Організації економічного співробітництва й розвитку (OECD), пише «Forbes. Україна».

Як зазначається, OECD підвищила прогнози зростання світової економіки, бо на початку грудня 2020 року організація передбачала глобальне зростання:

2021 року – на 4,2%;

2022 року – на 3,7%.

«Перспективи зростання економіки покращаться, якщо виробництво й розподіл вакцини буде прискорено, а також збільшаться зусилля на координацію цих процесів у всьому світі, щоб випередити вірусні мутації», – йдеться в повідомленні.

За інформацією ЗМІ, головна економістка ОЕСР Лоуренс Бун повідомила, що є ризик, що урядові гроші, вкладені в економіку, можуть перетворитися на заощадження споживачів. Це станеться, якщо люди не зможуть незабаром повернутися до узвичаєного життя.

За даними ОЕСР, економіка США виросте на 6,5% цього року і на 4,0% наступного. В організації зазначають, що запланований пакет стимулів США в розмірі $1,9 трлн стане благом для основних торговельних партнерів Сполучених Штатів. Це збільшить темпи зростання на 0,5–1 п.п. у Канаді та Мексиці і на 0,25–0,5 п.п. – в Європі й Китаї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus