USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Коли та за яких умов Швейцарія поверне мільйони Януковича

10 Грудня 2021 07:20
Україна зможе повернути заморожені у країнах ЄС активи Віктора Януковича та його оточення лише за умови відсутності політичного впливу на українські антикорупційні органи.

Про це заявив посол Швейцарії в Україні Клод Вільд, повідомляє Укрінформ.

Вільд наголосив, що антикорупційне законодавство та реформи України у сфері боротьби з корупцією є передумовою для повернення активів колишнього президента-втікача Януковича та його соратників.

Дипломат нагадав, що одразу після Революції Гідності декілька країн світу, зокрема Швейцарія, заморозили активи, які підозрюються в тому, що їх вкрав Янукович і його спільники.

За його словами, це рішення дало Україні час, щоб розслідувати злочини та довести, що гроші – корумповані, і є власністю держави.

«Однак прогрес із повернення вкрадених активів можливий, лише коли антикорупційні інституції України незалежні, мають безпристрасне керівництво та працюють у межах сильного мандату щодо запобігання корупції та охорони правопорядку», – сказав Вільд.

Зокрема, посол звернув увагу, що обрання нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) є ключовим для посилення довіри до українських антикорупційних органів.

Раніше у Швейцарії нагадали, що термін замороження коштів Януковича завершиться через три роки. Згідно з швейцарським законодавством, максимальна тривалість такого заморожування 10 років.

Ще у 2014 році Швейцарія заморозила активи Януковича на суму 70 мільйонів швейцарських франків (понад $69 млн).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 10 Грудня 2021 08:47
Заживемо
Клава Показати IP 10 Грудня 2021 10:24
повернути - не спроможні.. здатні лише розтягнути ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus