USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Коли танув сніг, то по стінах текла вода: хто ремонтуватиме аварійний дах у луцькому будинку

1 Квітня 2021 23:45
У Луцьку протікає дах п’ятиповерхового будинку на вулиці Львівській, 63.

Про це Суспільному розповіла мешканка багатоповерхівки Світлана Ковальчук, яка живе на останньому поверсі.

Жінка говорить, що потрапити на дах без драбини неможливо. Там прогнилі балки, розбитий шифер. «Коли почав танути сніг, у квартирі по стінах текла вода, замкнула електропроводка. Якби вдома нікого не було та не виключили струм, то ймовірно зайнялася б пожежа», – розповідає Світлана Ковальчук.
Віра Микитів показує наслідки протікання даху у своїй квартирі. Каже, оселилися тут 1982 року. Вже тоді покрівля потребувала ремонту. 12 років тому після буревію ситуація погіршилася. Жінка показує платіжки за комунпослуги. Розповідає, за утримання будинку, у тому числі і його капремонт, сплачує щомісяця майже 200 гривень.
Головна інженерка ЖКП № 2 Ольга Дворська каже, що цих грошей для проведення капремонту недостатньо: «Тариф на тому будинку 3,80 за квадратний метр. Це дуже маленький тариф. При стовідсотковій оплаті на 2021 рік по цьому будинку на кінець року буде 42 тисячі гривень. Це є мізер з тими мільйонами, які треба на ремонт».

Зі слів Ольги Дворської, на капремонт даху усього будинку, в якому 8 під’їздів, потрібно 2,5 мільйона гривень. За програмою «Капітального ремонту житлового фонду» на умовах співфінансування 40 на 60 відсотків цього року можна відремонтувати дах над першими двома під’їздами, де найгірша ситуація. На зборах мешканців будинку і представників жеку №2, повідомили, що за оновлення даху потрібно заплатити додатково 7 тисяч гривень з кожної квартири. Мешканці будинку з другого по четвертий поверх відмовляються платити, каже фахівчиня.

Заступниця директора департаменту ЖКГ Луцької міської ради Надія Коленда розповіла, що за програмою співфінансування торік у Луцьку капітально відремонтували дахи в шести багатоквартирних будинках. З міського бюджету на це виділили мільйон 50 тисяч гривень. Цього року департамент ЖКГ прийняв на реалізацію 21 проєкт з капітального ремонту житлового фонду. Чотири з них – по ремонту покрівель. Усього передбачили 5 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 2 Квітня 2021 00:27
Це не тільки на Львівській на привокзальній та сама ситуація і через вікна в квартиру заливало
??? до Анонім Показати IP 2 Квітня 2021 18:27
Який саме будинок по Привокзальній?
лоргі Показати IP 2 Квітня 2021 01:00
продавайте квартири і тікайте звідси

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus