USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Заливає навіть в електрощитову: в луцькій багатоповерхівці кілька років протікає дах

10 Квітня 2023 18:06
Вода тече на електрощитову та в оселі. У луцькій багатоповерхівці на вулиці Станіславського кілька років протікає дах. Звернення мешканців до ЖЕКу суттєво нічого не змінюють. Волога псує стіни та меблі.

Чому діри на даху ніхто не латає та чи зобов’язаний ЖЕК робити капітальний ремонт? Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Пліснява, набряклі меблі та шпалери – Юрій Олініцкій показує, що з його ремонтом зробила вода.

Електрощит залило водою вже вдруге за два роки. Посприяли затяжні дощі та сніг, який поступово розтавав на даху. Торік так замкнуло, що вогонь пропалив метал. Цього разу, як розповідають мешканці, диміло та іскрило більш як годину. Без електроенергії залишилися десятки квартир.

Мешканці викликали електриків ЖЕКу, але ті вирішили проблему частково: під’єднали більшість квартир до світла, а мешканці чотирьох ще мусять чекати, поки на електрощитовій висохне вода. Плівка, яку працівники ЖЕКу поклали на технічному поверсі, не зупиняє воду, як і монтажна піна.
ОСББ у будинку сформувати не вдалося, тому мешканці щомісяця платять гроші за обслуговування житла ЖЕКу.

Потрібен капітальний ремонт, аби залатати діри на даху та технічному поверсі. Хоча проблемі не один рік, серйозно за цю справу ЖЕК не брався.

Як пояснює експертка у сфері ЖКГ Юлія Сабатюк, ЖЕК не має капітальних видатків у тарифі на утримання будинку, тобто капітальний ремонт даху – це додаткові витрати, які повинні профінансувати власники квартир.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 14 Квітня 2023 04:50
"ЖЕК не має капітальних видатків у тарифі на утримання будинку, тобто капітальний ремонт даху – це додаткові витрати, які повинні профінансувати власники квартир." каже Ю. Саботюк ...Добре, тому ЖЕК повинен як управлінець скласти кошторис на капітальний ремонт даху, погодити його з співвласниками будинку та включити у квитанції співвласників на сплату у сумі, яка пропорційна площі квартир. Проблема у тому, що у ЖЕКа відсутній механізм правильного оформлення таких "додаткових витрат, які повинні профінансувати власники квартир" (їм "не до души" оприбутковувати зібрані з мешканців на ремонт даху кошти, звикли збирати кошти, не оформлювати надходження і проводити зібрані кошти як свої власні витрати на ремонт) .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus