USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Коли у тролейбусах Луцька запрацюють валідатори і що буде з кондукторами

17 Січня 2017 20:58
Скоро лучани не почують наполегливого «Платимо за проїзд» у громадському транспорті. ЛПЕ вже закупило 50 валідаторів, завдяки яким у тролейбусах можна буде оплатити проїзд.

Система АСОП розбита на три частини: GPS, система сповіщення і валідатори. Про це в "Конкуренту" розповів директор ЛПЕ Ігор Грицюк.

З його слів, першочергово варто впровадити GPS, потім впровадять програмне забезпечення, яке з'єднають із 1С:Бухгалтерією. Тоді ж додадуть систему оповіщення, яка буде під'єднана до координаційної системи GPS. Й в останню чергу підключать валідатори, завдяки яким і буде здійснюватись облік пасажирів та готівки.

"Думаю, валідатори встановлять уже в лютому-березні або ж максимум у квітні. Валідатори вже є в нас на складі з розрахунку на 50 тролейбусів. Поки що звільняти кондукторів не будуть, адже треба певний час, щоб вони змогли навчити людей, як користуватись валідаторами".

Також директор ЛПЕ додав, що після того, як валідатори запрацюють, кондукторів не звільнятимуть остаточно з підприємства, а їх перевчать на контролерів.

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, тендер для ЛПЕ виграла «потрібна фірма», яка впроваджує систему-клон з Росії - ТОВ «Системний зв’язок», однак 21 грудня 2016 року ТОВ «Автор» оскаржило визначення переможцем ТОВ «Системний зв’язок». Рішення щодо скарги взяли на розгляд.

Зазначимо, Верховна Рада України на своєму засіданні у вівторок, 17 січня, ухвалила закон про впровадження у міському громадському транспорті електронного квитка.

За відповідний документ у другому читанні і в цілому проголосувало 265 народних депутатів, пише Zaxid.net.

Документ передбачає введення автоматизованої системи обліку оплати проїзду і електронного квитка.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду матиме низку економічних переваг.

Зокрема, електронний облік пасажиропотоку на маршрутах громадського транспорту надасть змогу оцінити реальний обіг грошових коштів і, відповідно, оцінити обґрунтованість тарифів на перевезення і можливість оновлення автопарку перевізника.

Крім того, система забезпечить можливість зручної, швидкої оплати та контролю проїзду, а також скоротить час затримки громадського транспорту на зупинках.

Це також дозволить впроваджувати різноманітні гнучкі тарифні системи.



Запроваджувати автоматизовані системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті незалежно від форм власності уповноважені органи місцевого самоврядування. Також вони будуть визначати порядок їх функціонування і затверджувати правила користування міським пасажирським транспортом.

Відповідно до ухваленого законопроекту, органи місцевого самоврядування мають встановити обов'язковість забезпечення пільговиків електронними квитками; встановити обов'язок для пасажирів реєструвати проїзні документи в населених пунктах, де запроваджено автоматизовану систему обліку оплати проїзду, і адміністративну відповідальність за його невиконання.

Закон набуде чинності через три місяці з дня його офіційної публікації. Кабінету міністрів України протягом трьох місяців з дня опублікування цього закону Верховна Рада доручила розробити та затвердити Порядок взаємодії органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади щодо забезпечення осіб, яким надано право пільгового проїзду, електронними квитками у містах, де запроваджено автоматизовану систему оплати проїзду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Йопрст Показати IP 17 Січня 2017 21:10
Хай платять всі, так само треба встановити на усіх маршрутках ,а то вони кречать що мало заробляють-податків не платять к.рви
Анонім до Йопрст Показати IP 18 Січня 2017 10:34
Буде так, як з чорним вікном у Европу, що на зупнці в центрі біля цуму.
АС Показати IP 17 Січня 2017 21:24
Цiкаво а валiдол продавати будть валiдатори ?
Анонім до АС Показати IP 18 Січня 2017 20:35
тільки для пташок, які називаються тупіками
Вгадай Показати IP 17 Січня 2017 21:39
Цікаво, як дібратися до валідатора якщо з горем пополам запихаєшся у повний тролейбус людей.
Знаючий до Вгадай Показати IP 17 Січня 2017 22:36
Заставити пенсіонера платити
знаючому до Знаючий Показати IP 18 Січня 2017 09:35
Ти що сирота???
Анонім до знаючому Показати IP 18 Січня 2017 20:36
ні, він народний месник, воює з дітьми і пенсіонерами
Угадав до Вгадай Показати IP 17 Січня 2017 22:48
Його буде носити по салону кондуктор, так як по церкві носять скриньку для збору грошей, і всі будуть пихати гроші в той валідатор.
Aaa до Вгадай Показати IP 18 Січня 2017 14:12
Абсолютно так само, як до компостера. В той час, коли вони були в Луцьку і зараз є в інших, це чомусь нікому не створювало труднощів. Як то кажуть; "Єслі очєнь захатєть..."
Волинянин Показати IP 17 Січня 2017 22:24
Я так розумію оті валідатори це щось подібне до терміналу в магазинах і будуть працювати на магнітних карточках... Як саме...теж буде потрібен код, як буде іти поповнення, чи на всі види транспорту воно буде використовуватись...
Анонім до Волинянин Показати IP 18 Січня 2017 20:38
карточка працює без коду
Коза до Волинянин Показати IP 18 Січня 2017 21:18
Може зроблять так як в Пд. Кореї в автобусах?
Смл Показати IP 18 Січня 2017 00:09
Ше плюс тролейбус новий повиний я за Луцький віробник
Ганьба ЛПЕ Показати IP 18 Січня 2017 00:51
Тендер виграла система клон з росії, бухгалтерія ведеться теж на парашинській програмі. Чим ви думаєте валянки?
вк до Ганьба ЛПЕ Показати IP 18 Січня 2017 07:17
Ото в точку!!!!!
Тетяна до вк Показати IP 18 Січня 2017 12:52
бухоблік по всій країні ведеться в системах 1с бухгалтерії, яка пишеться вже на місцях фірмами що мають ліцензії під потреби замовника, основою яких є російська платформа 1с. Замість того щоб чимось займатись корисним, пишуть дурниці, приплітаючи політику і ситуацію в державі, а все тому що "свої ж" на тендері хотіли з ЛПЕ зрубити більше грошей)))
Анонім до Тетяна Показати IP 18 Січня 2017 20:40
брехня, крім 1С є інші бухгалтерські програми
Коза до Тетяна Показати IP 18 Січня 2017 21:22
Це точно. Деякі так пишуть, що замість спростити бухгалтерам та іншим працівникам роботу, тільки її ускладнюють. Деяким директорам і "програмістам" аби гроші поділити, а мучитися іншим.
kek до Ганьба ЛПЕ Показати IP 18 Січня 2017 12:08
цією програмою користується пів України
Анонім до Ганьба ЛПЕ Показати IP 18 Січня 2017 20:39
читай пункт перший - конкурс виграла своя фірма
Анонім Показати IP 18 Січня 2017 10:22
Директор ЛПЕ - посібник російських окупантів?итрачає громадські гроші на російські товари?
Анонім Показати IP 18 Січня 2017 14:49
В Києві вже роки йде впровадження того квитка, і щось навіть поставили в автобуси, але так і не працює нічого, так що побачимо що получиться. Но якщо реально запрацює то буде дуже зручно і круто!!! Поповнив собі карту і їздиш собі спокійно місяць...
Анонім вк Показати IP 24 Січня 2017 09:15
Та не будуть ставити ніяких валідаторів.Купити то купили,так і будуть лежати в депо,чекати кращих часів.Валідатори-це не для наших тролейбусів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus