USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Коли заблокують «Вконтакте», «Однокласники» та «Яндекс»

16 Травня 2017 15:59
Заборона доступу до соціальних мереж "Одноклассники" і "ВКонтакте", а також до "Яндексу" в Україні почне працювати не пізніше, аніж 1 червня 2017 року. Один з найбільших українських операторів телекомунікацій «Укртелеком» уже почав роботи з виконання рішення Ради національної безпеки і оборони, закріпленого указом президента, про блокування російських соціальних мереж та інших ресурсів, які підпали під санкції.

Указ президента України №133/2017 від 15 травня про введення у дію рішення РНБО про блокування соцмереж "Вконтакте" та "Однокласники" та інших російських ресурсів на території України підлягає оприлюдненню не пізніше як у 15-денний строк після підписання. Офіційними друкованими виданнями є інформаційний бюлетень "Офіційний вісник Президента України", газета "Урядовий кур'єр". Указ Порошенка про блокування сайтів набирає чинності з дня його опублікування. Таким чином, указ президента набуде чинності не пізніше 1 червня 2017 року, пише 24 канал.

В Укртелекомі вже працюють над блокуванням російських сайтів За попередньою оцінкою фахівців, роботи з блокування триватимуть від кількох діб до тижня.

Про це написав директор з корпоративних комунікацій оператора Михайло Шуранов на своїй сторінці в мережі Facebook. Читайте також У кіберполіції прокоментували заборону російських соцмереж: давно пора «Укртелеком» виконує вимоги указу президента України про заборону надання послуг доступу до веб-ресурсів, оприлюднених в указі. Процес досить складний і вимагає певного часу, враховуючи значну кількість ресурсів. Роботи вже розпочато», - повідомив він. Шуранов зазначив, що роботи з блокування сайтів проводитимуться поетапно. Згідно з попередньою оцінкою фахівців компанії, тривалість робіт займе від кількох днів до тижня.

Нові санкції проти Росії передбачають блокування доступу до таких популярних соцмереж, як "ВКонтакте" і "Однокласники". Також доступ буде заблоковано до всіх сервісів "Яндекса" – "Яндекс.Деньги", "Яндекс.Новини", "Яндекс.Пошта", Метро, Каса, Календар, Кинопоиск, Авіа, Веб-майстер, Відео, Погода, крім головної сторінки "Яндекса".

Під санкції потрапляють і "Mail.Ru Group", сайти антивірусних компаній "Лабораторія Касперського" і DrWeb. Також буде заблоковано активи, заборону на транзакції і мовлення російських телекомпаній: "ТВ Центр", РБК, ВГТРК, "НТВ-Плюс", "Зірка", ТНТ, РЕН, ОТР.

Загалом, у санкційному списку опинилось 468 юридичних та 1228 фізичних осіб. Термін санкцій для юридичних осіб продовжується терміном на 1-3 роки, для фізичних – терміном на 1-5 років, а також – безстроково.

Нагадаємо, в Україні заборонили соцмережі "Вконтакте" та "Однокласники" та інші російські ресурси терміном на 3 роки. Даний указ набирає чинності з дня його опублікування в офіційних виданнях. Відповідний указ Президент України Порошенко підписав 16 травня.

Перелік сайтів, які потрапили під заборону на території України:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
українець Показати IP 16 Травня 2017 16:19
МОЛОДЦІ!!!!! Росія це вірус всесвітній
Анонім до українець Показати IP 16 Травня 2017 17:36
Ви хоть розумієте, що це сильно вплине і на українців також?
Лодырь до Анонім Показати IP 17 Травня 2017 22:37
Каким образом? Есть будет нечего? Все резко заболеют и умрут? Деревья будут сохнуть быстрее? Астероид на Украину упадет? Как сильно повлияет? Сказал "а" - говори "б", аналитик диванный ты наш.
Андрій до Лодырь Показати IP 22 Травня 2017 13:08
Ось у мене наприклад був розвинений бізнес в вк. 5 останніх років я над ним працював щоб нормально забезпечувати свою сім'ю і щоб Ви не подумали зайвого, то я сплачував податки і зареєстрований СПД. Мені зараз хіба що на стройку лишається іти. Але Пороху звичайно на**ати на таких як я, він же про свій бізнес дбає, антидемпінгове мито на російський шоколад ставить, щоб його бізнес процвітав. Піде*ас одним словом.
корінний лучанин до українець Показати IP 16 Травня 2017 17:41
Мололці!Слава КНДР!чучхе слава!
Степан Показати IP 16 Травня 2017 16:22
Однозначне свідчення -Україна програла інформаційну війну. А, по великому рахунку, це доказ неспроможності державной ідеології.
корінний лучанин до Степан Показати IP 16 Травня 2017 17:39
А з ким воювала,"нераби"?
Степан до корінний лучанин Показати IP 16 Травня 2017 18:28
З власним народом-тобто населенням.
Анонім Показати IP 16 Травня 2017 16:32
Яндекс.Деньги - фрілансери заплачуть, але поставлять VPN Яндекс.Метрика - більша половина вебмайстрів заплачуть. На більшій половині сайтів вони стоять, цікаво як будуть працювати сайти де стоять ці лічильники. Яндекс Диск - ну фіг зним, але зручна штука. Дотуп до пошти, у кого ще на яндексі чи маілі, а до них привязуються - авторизації до різних сайтів, у тому числі Приват24. Ну коротше, все буде х
Демократія Показати IP 16 Травня 2017 16:38
І хто мені зараз розкаже про перемогу Гідності, свободу, про якісь права? Це європейські цінності? Чи може я якось не так розумію поняття "свобода"?
Анонім Показати IP 16 Травня 2017 16:49
Краще б Петьо заблокував свою фабрику в Ліпєцку... Ніби в Україні інших проблем нема, як тільки російські соцмережі... На сході гинуть люди, а він сайти блокує...
я до Анонім Показати IP 18 Травня 2017 11:38
Хто поверне гроші людям за поповнений інтернет за пів місяця
Леся до Анонім Показати IP 18 Травня 2017 11:57
Підтримую,Петьо вже в останніх конвульсіях б'ється,не знає що ще видумати.Хто справжній українець,ніколи не буде вестись на російську пропаганду,а хто ні,тому чи однокласники чи вк не помеха.
Таня до Анонім Показати IP 18 Травня 2017 13:38
Згідна 100 відсотково. Цукерки в Росії продавати йому не соромно, а простим людям спілкуватись не можна, бо це російські сайти. Ось тобі і Європа, демократія і свобода слова. СПРАВЖНІЙ ПРЕЗИДЕНТ!!!!! Шлях би його трапив. Ще такого "чуда" українці не бачили.
Я Показати IP 16 Травня 2017 17:25
А пєтя створив свої соцсєті,щоб блокувати ці?фейсбуком користуватись,який н..й нікому не потрібний?та ну їх в шоколадку...поставлю браузер тор,хай ізолює нас пєтя,будемо порно дивитись і піднімати народжуваність.
Я Показати IP 16 Травня 2017 17:40
Ах да,заблокуйте мтс і київстар,це ж теж російське,а ще всі "жигулі" знищіть,побутову техніку самсунг і іншу...яка збирається в росії,правильно,працюйте пане президент,блокувати саме простіше,ніж створити своє щось
Настя Показати IP 16 Травня 2017 18:05
ВСі хто сидів в контактах і однокласниках на вихід!!! до порошенка. що це вони роблять!? за людей не мають це не по -українські це вже все . Чому вони не забирають дудинки землі які збагатились за рахунок людей а таке роблять!
Andrew Показати IP 16 Травня 2017 18:45
Мені пох. Альтернативи повно. Чи хтось не в курсі?
корінний лучанин до Andrew Показати IP 16 Травня 2017 19:11
Справа не а альтернативні,альтернатива завжди є.Справа в тому,що"Україна здобула розквіт свободи,масштабу якої ще не бул"(п.порошенко.
Andrzej Показати IP 16 Травня 2017 19:12
І куда котиться Україна, і що як заблокують, кому від цього стане легше, як що немає клепки в голові то ніякі ліки не допоможуть, скоро будемо платити за те що ще дихаємо )
Анонім Показати IP 16 Травня 2017 20:00
котимся у велику дупу , замість того щоб пацювали спецслужби у нас вони чомусь тільки гроші знають де відібрати , і ще питання до псевдорефоматора і псевдогаранта чому у всіх краінах Європи ці сайти не заблоковані , що ми завтра вже в кореві жити маємо , ми всі які сміялися з росіі що там поліцейська держава вони зараз ржуть з нас дибілів за яких якесь ЧМО у владі вирішило що читати і де сидіти
Tor browser Показати IP 17 Травня 2017 10:52
Качайте і сидіть ВК, з повагою, Ваш ТОР!
the first Показати IP 17 Травня 2017 15:49
дибилы .... полные дегенераты !!! давайте всё запретим и будим с голой **пой смотреть на других как первобытные аборигены и жить стадным образом ....
Кхе Показати IP 17 Травня 2017 22:47
Треба терпіти брати мої раз гетьман каже.
Анонім Показати IP 18 Травня 2017 13:49
Йому нема часу створювати щось нове. Йому нема часу припинити війну. Йому все одно, що робиться в країні. Йому все одно, що держава опустилась у всіх смислах нижче плінтуса. Йому все до одного місця. Він варить шоколад і відмиває гроші. Тільки він забув, як прийшов до влади. І зовсім не думає про те, що не сьогодні-завтра будуть його гнати в три шиї ті, хто його туди привів. Я висловлюю недовіру президенту, як самому некомпетентному і безтолковому за весь період існування нашої держави. Ганьба тобі, Петю!!!!!!!!!!!!!!
аня Показати IP 18 Травня 2017 14:13
Схоже на політичну предсмертну агонію... Б'ється, бідненький, в конвульсіях.... Це, мабуть, все, на що здатний наш "президент". Якщо його можна так назвати.... В чому я дуже сумніваюсь. Оскільки, окрім сумнівних указів, він, як гарант конституції, зробити нічого не може. І як верховний головнокомандуючий теж. Політичний імпотент!!!!!!
Діана Показати IP 18 Травня 2017 15:33
Безвізовий режим ввели для того,щоб українці масово виїжали за кордон -посидіти вк. Капєц буде ще 1 майдан
Марія Показати IP 18 Травня 2017 15:44
Краще б з хабарями боролися ,а то у нас беруть навіть ніхто невстидається і грошима і мясом ,особливо бардак у соцсебезах немаєш грошей платити навіть на якусь допомогу ненадійся ,а маєш бізнес ,гроші,...маєш все і державні допомоги і малозабезпечення ,а є такі люди що неможуть кінці з кінцями звести,житла немають свого живуть у найманому,6 дітей у хаті ,дитина з ДЦП -за то їм невиходить нічого .Треба комісії створювати щоб робили перевірки а то у Львівській обл . у м.Жидачів жах краще туди неходити щей можеть нецензурними словами обізвати ,і можна почути ,що нетреба дітей родити ,а потім до них приходити.Жах займіться краще перевірками ,а не блокувати контакти .
Марина Показати IP 20 Травня 2017 00:01
В мене просто немає слів... В Україні вже такий безлад, не живемо, а виживаємо, а їм Вконтакте та Однокласники заважають...
Левко Показати IP 24 Травня 2017 17:06
Про мене, порох просто відвертає увагу
Анна Показати IP 26 Травня 2017 07:25
Шановний Петро Олексійович! Наданий момент ви завдяєте шкоду тільки собі! Після заблокування програм "Вконтакте", "Однокласники" ,"яндекс"! Більшості громадян України почали вас неповажати,можна сказати ганьбити! Встидно мати такого призидента,який не може нічого зробити в Україні, а тільки вибачте за слово"пизд*ти"і ніяких мір, в Україні війна,а ви х*йньою страдаєте,думаєте якшо заблокувати доступ до мереж і війна закінчиться?! А Дорогий Петро Олексійович не смію запитати ,а чи йшов хтось один з вашої сім'ї туди де молоді хлопці років 20-25 і більше відстоюють за нас всіх,в тому числі за вас! Ганьба вам!!Ганьба!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus