USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Коли з'являється імунітет після вакцинації проти COVID-19

16 Березня 2021 11:29
Антитіла, що захищають людину від коронавірусної хвороби, з’являються в неї на 22-25 день після вакцинації.

Про це заявив гендиректор Центру громадського здоров’я Роман Родина в ефірі «Громадського радіо», повідомляє УНІАН.

«У нас є дані доказових журналів наукових у яких доведено, що антитіла починають працювати десь на 22-25 день після вакцинації. Це значить, що організм не миттєво напрацьовує імунітет, йому для цього треба щонайменше три тижні», – сказав експерт.

За його словами, напрацювання імунітету – це досить тривалий процес, він відрізняється в залежності від вакцини. У якості прикладу він навів зараження коронавірусом головного санлікаря України Віктора Ляшка, яке сталося через 13 днів після вакцинації. За його словами, людина може вакцинуватись уже зараженою, або підхопити коронавірус на перший чи другий день після вакцинації.

«Це не означає, що вона захворіла внаслідок вакцинації, це означає, що співпало з вакцинацією і організм не напрацював той імунітет, який захистить цю людину від захворювання», – підкреслив Родина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Цінік Показати IP 16 Березня 2021 14:27
Ляшків не шкода. І всю команду зе, і зеботів, і медичних чиновників. Може коронавірус буде їм суддею? Божого суду вони не бояться, а державний у їх руках.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus