USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Коляда» відтепер дорого обійдеться суддям

29 Вересня 2009 15:30
Вже з 1 січня 2010 року вступлять у силу нові зміни до законодавства України про запобігання та протидії корупції. Передбачені нововведення жорсткіше каратимуть хабарників, аж до позбавлення чиновників кар’єри на державній службі. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Про головні зміни в новій редакції «антикорупційних» Законів повідомив начальник Управління державної служби Головдержслужби України у Волинській області Валентин Малиновський на засіданні «круглого столу» з представниками обласної, місцевої влади та правоохоронними структурами.
Відтепер відповідати за корупційні дії будуть державні службовці усіх ланок, які отримують фінансування з державного бюджету, а також фізичні особи, які здійснюють діяльність за рахунок державних коштів. На відміну від нині діючої редакції Закону, розширюється і коло осіб, які підлягають спеціальній перевірці контролюючими органами. Тепер фінансовий стан, склад сім’ї, оригінальність диплому перевірятимуть у всіх працівників, які перебувають на держслужбі.
Цікаво, що новий Закон дає юридичне визначає поняттю «подарунок». Тепер «законні дарунки» не повинні бути дорожчими за суму однієї соціальної виплати, яка наразі становить 302, 5 гривні. А якщо чиновник отримає презент при виконанні службових обов’язків, то він зобов’язаний здати його у відповідних орган, який він представляє, протягом трьох днів.   
Пан Малиновський переконаний, що новий Закон поліпшить боротьбу із запобігання корупції в Україні. Разом з тим, начальник управління повідомив, що без політичної волі і дій правоохоронних органів чекати поліпшення у цій сфері марно. Адже, повідомляє пан Малиновський, як свідчить практика, найкорумпованішими структурами на Волині є владні органи, покликані їй протидіяти.
Під час засідань «круглих столів», які триватимуть протягом трьох днів, учасники внесуть відповідні пропозиції до Головдержслужби України з метою напрацювання нормативно-правової бази з питань запобігання та протидії корупції.    
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus