USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Колишній міліціонер із поліської глибинки став господарем страусиної ферми. ФОТО

23 Червня 2009 08:45
Здавалося, що на пенсію люди йдуть відпочивати, але невгамовний колишній дільничний інспектор міліції Камінь-Каширського райвідділу міліції разом зі своїми друзями знайшов у собі сили та натхнення, аби розпочати досі не відому поліському жителю екзотичну справу. Про це 22 червня інформують «Волинські Новини».
 
Колишній дільничний інспектор Камінь-Каширського райвідділу міліції Степан Грисюк після того, як вийшов у відставку, довго не міг визначитися, якому заняттю віддати другу половину свого життя. Підказала доля та щасливий випадок: разом зі своїм другом він побачив у газеті оголошення, де управління сільського господарства області закликало фермерів почати розводити якусь екзотичну птицю на Волині. Таким чином, у приятелів виникла ідея вирощувати у рідному селі Боровне страусів, – пише сайт УМВС в області.
 
Голова сільської ради села Боровне та один із співзасновників ферми Михайло Оліферчук розповідає, що придбали 11 птиць у Київській області, проте сьогодні у господарстві залишилося лише 9 страусів. За його словами, спочатку було важко призвичаїти птахів до умов нашого краю, адже мало хто знає про африканських страусів, а тим паче – про догляд за ними. Вже три роки доводиться робити все методами спроб та помилок. Проте цього року, розповідає пан Оліферчук, пішла несучість хороша, тому є надія, що нарешті з’явиться молоде здорове потомство. А далі, може, й бізнес якийсь налагодиться, адже поки що птахи віддають дивіденди лише у вигляді пір’я, яєць та безмежної любові до господарів й уваги до гостей.     
 
Проте хоча у фермерського господарства є декілька засновників, головним господарем та майже батьком для страусів став Степан Грисюк. Чоловік з кожною птахою на «ти» і щодня має купу справ: йому і їжу потрібно заготовити, і за кожним страусом подивитися, і яйця позбирати, і про потомство попіклуватися. А починали ж з нічого, навіть приміщення власного не мали, інкубатор заново будували. Та за словами колишнього міліціонера, те все потрошки здолали, а натомість сьогодні справа приносить неабияке задоволення.
 
До речі, виявляється, 9 екзотичних жителів села Боровне Камінь-Каширського району Волинської області – єдині представники сімейства страусів. Їхні близькі родичі – австралійські ему і південноамериканські нанду, з погляду зоології, страусами не є, хоч і мають з ними багато спільних рис.
 
Степан Грисюк тепер не уявляє свого життя без кожного з цих птахів. Він мріє створити велике сільськогосподарське хазяйство з різноманітними екзотичними тваринами. На його думку, чудовий поліський край зі своєю майже первісною природою може стати прекрасним місцем відпочинку для туристів. А щодо страусів, то фермер вірить у свій успіх, адже якщо до справи ставитися з душею, то обов’язково рано чи пізно буде результат.  
 
    
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Energy Показати IP 30 Червня 2009 09:34
"розпочати досі не відому поліському жителю екзотичну справу" - ото насмішили екзотикою... В Ковельському р-ні страусині ферми існують вже по кілька років - в с. Скулин і с. Мощена. Нікого страусом вже не здивуєш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus