USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Колишнього ректора Луцького НТУ Петра Савчука судять за корупцію

10 Листопада 2023 10:22
Колишнього ректора Луцького національного технічного університету Петра Савчука судять за корупційні дії, ймовірно, вчинені на посаді директора Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України

Про це стало відомо з постанови Луцького міськрайонного суду.

На адресу суду надійшли дві справи про адміністративні правопорушення за ч.1 ст.172-7 та ч.2 ст.172-7 КУпАП (неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів; вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів) стосовно Петра Савчука, який працював директором Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України в період з 15 грудня 2021 року по 27 вересня 2023 року.

«У відповідності до ч.2 ст.36 КУпАП, якщо особа вчинила кілька адміністративних правопорушень, справи про які розглядаються одним і тим же органом (посадовою особою), стягнення накладається в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених. До основного стягнення в цьому разі може бути приєднане одне з додаткових стягнень, передбачених статтями про відповідальність за будь-яке з вчинених правопорушень.

У зв'язку з цим суддя вважає, що для повного, всебічного та об'єктивного розгляду справ, дані справи про адміністративне правопорушення доцільно об'єднати в одне провадження для одночасного розгляду», – йдеться у постанові.

Тож суд постановив об'єднати справи про адміністративні правопорушення в одне провадження.

Нагадаємо, на початку вересня колишньому ректору Луцького НТУ Петру Савчуку, який на той момент очолював Волинську державну сільськогосподарську дослідну станцію Інституту сільського господарства, висловили недовіру і домагалися звільнення його з посади.

А 28 вересня у своєму Фейсбук Петро Савчук повідомив, що він завершив роботу у структурі НААН.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
додік Показати IP 10 Листопада 2023 11:53
картопляр, мля.... (:
Анонім Показати IP 10 Листопада 2023 12:24
Коли попадаєш в адміністративну обойму - то тепле місце забезпечене до смерті. От він хто? Агроном? Картопляр? Невже не було дійсно спеціалістів з галузі агрономії, щоб очолити організацію?
іван до Анонім Показати IP 10 Листопада 2023 13:23
Не до смерті. Савчук давно випав з цієї "обойми". Тепер валяється, як собака під парканом.
ABC Показати IP 10 Листопада 2023 13:19
Всього то адмінку пришили, але який гучний заголовок: СУДЯТЬ за корупцію! Він відбудеться якимись копійками штрафу, незважаючи на те, що за час перебування на посаді нахом'ячив на порядок більше. От і весь суд.
Леонід не цар Показати IP 10 Листопада 2023 14:32
Корупція де? Чотири мішки прокрутив за цною двох?)))))))))))))))
123 Показати IP 10 Листопада 2023 14:53
Давно час зрозуміти мудрість прислів'я - Не роби з хама пана
Анонім до 123 Показати IP 10 Листопада 2023 15:35
Прислівя звучить: Не дай, Боже, з хама пана". Або ж "З хама не буде пана".
Аноніму Показати IP 10 Листопада 2023 15:53
Цінне зауваження, тільки на відповідальні посади призначає не Бог, а конкретні посадові особи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus