USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Команда Погуляйка змусила звільнитись заступника начальника облуправління охорони здоров’я

9 Листопада 2020 14:13
Стало відомо, що команда губернатора Юрія Погуляйка змусила написати заяву на звільнення багаторічного заступника начальника обласного управління охорони здоров’я Валерія Руцького.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс», передає Під Прицілом.

Говорити про своє звільнення заступник начальника управління охорони здоров’я Валерій Руцький не захотів. Однак стало відомо, що написав заяву, як то кажуть, не з доброго дива. Тут уже не обійшлося без старань команди голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка − тиснули на Валерія Руцького з усіх сторін.

Свого часу він навіть виконував обов’язки очільника управління, допоки в кінці червня не захворів на коронавірус. Перебував на лікарняному, одужав і згодом його почали викликати «на килим» в ОДА то керівник апарату Юрій Судаков, то перший заступник губернатора Сергій Мовенко. Мовляв, нехай звільняється, бо і без нього чудово справляються з проблемами медицини. Коли журналісти прийшли в облдержадміністрацію запитати приїжджих чиновників, чому змушували Валерія Руцького написати заяву на звільнення, ті почали відхрещуватися. Мовляв, ні на кого не тиснули.

«Я нікого не змушував. І я повноважень таких не маю. – Є інформація, що ви його викликали. – Ну то ж ваша інформація, хтозна, чого його викликали. – Такого не було? – Викликав, по роботі, напевно. – Не змушували писати заяву на звільнення? – Я нікого ні до чого не змушував. – А чому таке рішення прийнято? – В нього запитайте. – Чи є у вас кандидатура на цю посаду? – В мене нікого немає, я не приймаю на роботу, це не мої повноваження. – Чи це можуть бути теж кадри з Донеччини чи Луганщини? – Я не можу вам дати на це питання відповідь», – відхрещувався від запитань керівник апарату Волинської облдержадміністрації Юрій Судаков.

І якщо Юрій Судаков не дуже добре пам’ятає, чому викликав Валерія Руцького, то перший заступник Погуляйка Сергій Мовенко каже: так, зустрічався, але не змушувати звільнитися, навпаки, дуже хотів би з ним працювати і надалі.

«Висловив свою думку, що він є дуже фахова людина, і якщо в нього є бажання працювати, то ми б його хотіли бачити на цій посаді і далі. Особисто в мене з ним було спілкування в моєму кабінеті, була висловлена моя позиція. Ще раз повторюсь, що людина фахова, все життя пропрацювала і моя пропозиція була, все–таки, подумати і залишитись на цій посаді. На що людина відповіла, що вона для себе прийняла це відповідальне рішення і вже думку свою не змінить», – розповів перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Мовенко.

Сергій Мовенко зізнався, що заяву на звільнення заступника начальника управління уже підписано. Так би мовити, потяг вже рушив. А от хто займе впливове крісло та куруватиме обласну медицину не розповів. Мовляв, не має уявлення, хто це може бути.

«Чи є уже кандидатура на цю посаду? – На зараз, стосовно, кандидатури на цю посаду, яка ще обіймається паном Руцьким, у нас немає. – Тобто, заява на його звільнення ще не підписана? – Заяву на його звільнення підписує тимчасово виконувачка обов’язків начальника управління охорони здоров’я Людмила Тимощук, наскільки мені відомо, заява вже підписана, але заява підписана... здається, 2 листопада, а він просить звільнити його з посади 9 листопада», – повідомив Мовенко.

Сама ж очільниця управління в телефонній розмові чіткої відповіді на питання: чи підписувала заяву на звільнення, не дала.

Втім, як то кажуть, історія має здатність повторюватись. І ми добре пам’ятаємо про кадрові зміни, котрі сталися цьогоріч весною в управлінні соцзахисту Волинської ОДА.

Тоді очільницю управління Оксану Гобод Юрій Погуляйко тихенько посунув на посаду заступниці. У звільнене крісло без жодного публічного конкурсу тоді сів виходець з Луганщини Костянтин Нестеренко. Тодішнього новоспеченого чиновника раніше з тріском потурили з Луганської ОДА за побори з підприємців.

Хазяйнувати по-своєму взявся і на Волині. Як кажуть керівники обласних інтернатів, відразу почав шантажувати, погрожувати та відкрито вимагати гроші. А от яке покращення волинській медицині готує команда Юрія Погуляйка – покаже час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Клава Показати IP 9 Листопада 2020 14:57
Мабуть вже пора йому - засидився...
лучанка до Клава Показати IP 9 Листопада 2020 16:27
Не була б ти Клава... Руцький - дуже хороша людина.
Ігор луцький Показати IP 9 Листопада 2020 15:02
Треба терміново пиляти бюджет медицини.І відкати теж ніхто не відміняв.
Медик Показати IP 9 Листопада 2020 16:40
Сподіваюсь, незабаром ця шобловлада теж піде зі своїх посад за "станом здоров'я". Бумеранг ще ніхто не відміняв.
Вікторія Показати IP 9 Листопада 2020 17:16
Донецькі вже у себе "нагосподарювалися", а тепер приїхали нас вчити господарювати. Валерію Руцькому великий респект і шана. Дякуємо, що завжди були Людиною.
К Показати IP 9 Листопада 2020 21:19
Значить меньше заносив каси, ніж Остапкович, її всі губернатори бережуть!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus