USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку пропонують реорганізувати управління охорони здоров’я

21 Грудня 2015 13:37
Створити відділ охорони здоров’я замість «невиправданого та непотрібного» управління та здавати в оренду приміщення управління приватним структурам для економії коштів міського бюджету пропонують автори звернення до депутатів міськради.

Звернення щодо реорганізації структури управління охорони здоров’я Луцької міської ради розглянули під час засідання постійної комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру 21 грудня.

Як повідомив голова комісії Євгеній Ткачук, у зверненні Волинського обласного благодійного фонду «Рідна Волинь» (голова – Дмитро Глазунов) йдеться про те, що управління охорони здоров’я міської ради потребує конструктивних змін, спрямованих на оптимізацію діяльності як самого управління, так і методів його роботи.

При управління діє централізована бухгалтерія, інформаційно-аналітичний відділ та лікувально-профілактичний сектор зі штатним розписом у чотири держслужбовця, задіяно також низку інших працівників.

Загальна площа приміщення, що перебуває на балансі управління по проспекту Волі, 1а, становить 171 метр квадратний – на одну лікарню, один пологовий будинок, п’ять поліклінік та декілька амбулаторій.

Окрім цього, вирішується питання щодо передачі низки цих закладів у підпорядкування області. На міському фінансуванні залишиться лише чотири центри первинної медико-санітарної допомоги (колишні поліклініки).

Автори звернення вважають, що одна структура є невиправданою, непотрібною та надбудованою і не вирішує проблем медицини Луцька, а зводиться до примітивної статистики і на лікувально-діагностичний процес лучан не має жодного впливу.

Структура, з їхніх слів, лише споживає кошти лучан, адже після поступлення до лікувально-профілактичного закладу міста громадяни змушені лікуватися та обстежуватися за власні кошти.

На утримання закладу у 2015 році виділили 416,2 тисячі гривень з міського бюджету.

З огляду на викладену інформацію, автори звернення вважають за доцільне створити замість управління відділ охорони здоров’я у кількості двох осіб, розмістивши його у приміщенні міської ради. Натомість приміщення по проспекту Волі, 1а пропонують здати в оренду приватним структурам, що дасть змогу залучити додаткові кошти для міського бюджету.

Член комісії Валерій Бондарук зауважив, що питання не на часі, адже досі не вирішене питання профільного заступника міського голови з питань медицини. Також досі міська клінічна лікарня та пологовий будинок не передані на баланс облради.

Відтак, члени комісії взяли до відома звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
До Глазунова Показати IP 21 Грудня 2015 13:46
Діма! Ти, що в черговий раз взяв на грудь???? Реформатор!!!! Хто вже поклав приватне око на Управління????? Помагай хворим, після бухалова, тепер це - твоє призвання....
Лучанин до До Глазунова Показати IP 21 Грудня 2015 18:50
Давно потрібно було розігнати.Структура паразит.
Анонім Показати IP 21 Грудня 2015 15:47
абсоютно вірно Чим керує такий штат двома поліклініками і лікарнею міською,де ітак непотопляємий найбанатший головний лікар Не потрібне міське управління однозначно
Василь Показати IP 21 Грудня 2015 16:49
Ну що тут скажеш?.. Відносно діяльності управління - абсолютна правда. Давно вже їх треба було скоротити. Але ж куди їх влаштувати? Та й з іншої сторони - а чого за них хвилюватися, це ж пережитки минулого. Зараз кожен сам за себе, так народ хоче. От відносно приміщення, то справедливо було б його віддати дитячій поліклініці для покращення умов. Та й в самій поліклініці не завадило б порядок навести, а то орендаторів повно, нема де дитині ступити! Це поліклініка для дітей чи для торгашів?
Небайдужий Показати IP 21 Грудня 2015 23:45
Це управління потрібно скоротити.Гроші направити на потреби лучан.
100 % правда Показати IP 22 Грудня 2015 08:38
Там стільки народу сидить, які просто не треба! Там штат ого-го.....Для чого? Все вірно, давно треба їх трохи розігнати....
Політик Показати IP 22 Грудня 2015 10:10
Пробивайте політичне вирішення цього питання.
Лікар Показати IP 22 Грудня 2015 11:09
Інформацію Глазунова читав, грамотний документ, все по суті. Ті "благодійні внески" вже дістали і пацієнтів і лікарів. Хто на них сидить теж всім відомо. Якщо ці кошти підуть на користь громаді, то чому так не зробити?
Тетяна Показати IP 22 Грудня 2015 11:26
Дмитро правильно підняв проблему, наш колектив Вас повністю підтримує, хоча з відомих причин в голос ми це сказати не можемо. Слушне питання на часі
лікарі Показати IP 22 Грудня 2015 11:46
Ми,молоді лікарі,тільки "за" і вирішення цього питання якраз на часі!Приходить хворий,консультую, направляю на УЗД, рентген або деінде і раптом він...зникає. З"ясовую - у нього немає коштів для благодійних пожертвувань. Правильно робить Глазунов! Гроші під ногами,залишилось лише підняти і віддати бідним людям на обстеження. Позорище "слугам народу" таким як в міському управлінні.!
Василь Показати IP 23 Грудня 2015 09:07
Дмитро Глазунов очолює "Волинську обласну лікарняну касу". Яка теж, до речі, "збирає гроші". За весь період роботи жодного разу ніде не звітував. Лише оплачував рекламу щодо себе.
до Василя Показати IP 23 Грудня 2015 09:58
При чому тут одне до другого. Невдалий спосіб перевести коментарі в іншу площину. Пиши по суті.
Дмитрові Глазунову ( Показати IP 25 Грудня 2015 09:08
Ваш досвід спілкування із опонентами на "ти" набутий у спецслужбах (звідки Вас було звільнено за негативними мотивами) тримайте при собі. Ніхто не забув як Ви із фондів Волинської обласної лікарняної каси фінансували різні рекламні проекти під прапорами Партії Регіонів. І не розповідайте людям, що Ви за громаду. Впевнений, що якісь особисті інтереси у Вас на першому місці. Прохання провести висвітлення роботи очолюваних Вами фондів завжди призводили до цькування опонентів з Вашого боку.
18 Показати IP 27 Грудня 2015 01:01
"ЛУЧШАЯ Защита - это нападение"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus