USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Комбінована травма голови, грудної клітки та ока: повідомили про стан комунальників, які травмувалися у Нововолинську

19 Травня 2021 22:59
Стан двох працівників комунального підприємства «Нововолинськ водоканал», які 18 травня знепритомніли і травмувалися у колодязі на очисних спорудах – стабільний, їх прооперували.

Про це Суспільному Волині розповів лікар-анестезіолог Оксана Міщук.

Суспільне побувало у Нововолинську на водоканалі, поспілкувалося з колегами травмованих, медиками та правоохоронцями.

Що сталося на очисних спорудах

18 травня бригада Нововолинського водоканалу працювали на території місцевих очисних споруд, промивали дренажні колодязі. До обіду планували розчистити чотири з восьми, лишався останній, – розповів начальник дільниці очисних споруд Олександр Герасимук.
Чоловік каже, один з працівників був всередині колодязя, ще двоє – нагорі. Коли чоловік, який був усередині промив колодязь і почав вилазити, начальник дільниці відійшов у справах.

«Чую кричить один: «з дєдом погано». Я туди, дивлюсь, другий вже нирнув без нічого. Я підбіг. Він його підняв, той що нахилився я його відкинув. Вже сам почув, що газ, на губах було гірко. Бачу він діда Шевчука підняв і впав той на нього», – розповідає Олександр Герасимук.

Одного травмованого за допомогою страхувального поясу витягли колеги. Другого діставали рятувальники.

Зі слів директора водоканалу Володимира Озімчука, перед виконанням робіт працівники пройшли необхідні інструктажі з техніки безпеки. З його слів, у колодязі міг трапитися витік газу. Бригада була забезпечена усіма необхідними засобами захисту.

Напередодні обох травмованих чоловіків доставили до Нововолинської центральної лікарні. Одного з них одразу поклали до реанімації. Лікар-анестезіолог Оксана Міщук каже, інший травмований – в стані середньої важкості. Чоловік нині в хірургічному відділенні.
«Важка поєднана травма. Вчора прооперований обласними офтальмологами. Комбінована травма голови, грудної клітки, ока. Зараз знаходиться на штучній вентиляції легень», – каже медичка.

Наразі рідні чоловіка чергують під відділенням реанімації. Поспілкуватися з іншим травмованим не вдалося через карантин у лікарні.
За фактом виробничої травми двох працівників водоканалу в обласному управлінні Держпраці створили спеціальну комісію для розслідування цього випадку. У поліції ж розпочали досудове розслідування і відкрили два кримінальних провадження, – розповіла інспекторка Нацполіції області Марина Балдич. Йдеться про службову недбалість та недотримання техніки безпеки.

Як розповів виконувач обов’язків завідувача сектору розслідування управління Держпраці в області Олександр Курило, результати розслідування комісія зможе озвучити за 15 робочих днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
007 Показати IP 20 Травня 2021 01:08
Якого х... Лізти в колодязь без газоаналізатора і респіратора
Анонім до 007 Показати IP 20 Травня 2021 20:42
вони слів таких не знають, а ви запитуєте про наявність приладу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus