USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Комісія перевірить, чи мало місце отруєння людей на підприємстві «Пан Курчак»

1 Липня 2015 09:08
«29 червня до нововолинської лікарні «швидка» доправила на госпіталізацію чотирьох працівників із «Курчака», які ледь не задихнулись у цеху. Загалом постраждалих шестеро, але двоє відмовились від госпіталізації», - повідомило «Нововолинську діловому» власне джерело.

З моменту отримання інформації про занедужання волинян - офіційно підтвердити її чи спростувати не вдалося. Адже телефон заступника директора птахокомплексу «Губин» не відповідав, не вдалося зв'язатися і з адміністрацією лікарні. Головлікар у відпустці, начмед «не в кабінеті».

Проте вже пізніше заступник директора птахокомплексу «Губин» Володимир Львов запевнив видання, що в новому цеху біля другої шахти жодних інцидентів у понеділок, 29 червня, не було.

«Пішов із роботи о 20.00, - каже Володимир Михайлович, - усе було гаразд».

А от у лікарні підтвердили, що того дня ввечері справді у приймальне відділення доправили людей із м'ясопереробного виробництва. Аж сімох!

Видання припустило, що можливо, йдеться про підприємство «ВМП» (колишній м'ясокомбінат). Воно теж належить до агроімперії нардепа Сергія Мартиняка.

На «ВМП» стаціонарні телефони не відповідали.

Заступник головного лікаря Нововолинської ЦМЛ Василь Тихоступ усе ж телефоном повідомив «Нововолинську діловому», що 29 червня ввечері по медичну допомогу звернулися семеро працівників «ВМП». Усі вони були задіяні не на м'ясопереробці, а на пакуванні. Працювали у щойно відремонтованому приміщенні.

Люди скаржились на сильний головний біль, шерхіт у горлі, загальну слабкість, - розповів медик.

Які фактори могли спричинити масовий розлад здоров'я - наразі невідомо. Усіх сімох постраждалих госпіталізувалиі вони перебувають у терапевтичному відділенні ЦМЛ під спостереженням. Стан уже близький до задовільного.

А вже вчора журналісти видання отримали на пошту офіційний коментар від агропромислової групи «Пан Курчак»: «На ТзОВ «ВМП», що у Нововолинську, створять спеціальну комісію. Зі слів начальника юридичного відділу підприємства Зінаїди Купири, згідно з чинним законодавством до неї увійдуть як представники ТзОВ «ВМП», так і представники Територіального управління Держгірпромнагляду у Волинській області, фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань, а ще санітарно-епідеміологічної служби, які були оперативно повідомлені керівництвом підприємства про випадок».

Висновки розслідування мають визначити, чи пов'язане занедужання працівників із виробництвом, а чи мають місце інші причини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лана Показати IP 1 Липня 2015 09:29
В Заборолі, на вулиці Колгоспна, 7 в 2-х поверховому будинку зробили птахоферму, де утримують тисячі курей, курчат і качок. З будинку тачками вивозять курячий послід. Санітарного огляду немає, в літній час стоїть страшний запах, бо кормлять преміксами. Цей будинок стоїть поряд з іншими житловими будинками, де проживають люди. Самі ж власники цього злощасного будинку там не проживають, а тільки приїзджають, щоб дати їсти і повезти на базар. Сільська влада не здатна щось зробити, хоча жителі звертались по допомогу.
123 Показати IP 1 Липня 2015 16:06
боже! а ми потім ті преміксовані кури і ковбаси - жеремо !!!
небайдужий Показати IP 1 Липня 2015 17:17
А що ж ми хочемо? Уряд наклав мараторій на усі відповідні котролюючі органи. Якість і безпечність продукції ніхто не перевіряє. А в наш час добросовісні виробники зустрічаються дуже рідко. От і труять нас виробники неякісною продукцією.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus