USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Комісія з питань освіти і науки Волиньради прийняла 9 рішень

11 Листопада 2008 12:56
Під час засідання постійної комісії з питань освіти і науки Волинської облради обранці громади краю дискутували з приводу рішень по багатьох питаннях порядку денного. Про це 11 листопада інформує репортер «Волинських Новин».
 
Дискусійним виявилося питання щодо виділення коштів на оплату публікації  про Зимненський НВК «Загальноосвітня школа I-III ступенів-ліцей» Володимир-Волинського району у виданні «Флагман освіти і науки». Як розповів депутат обласної ради, член постійної комісії облради з питань освіти та науки Сергій Іванюк, такі розміщення інформації про  наші заклади освіти у цьому виданні  – це питання престижу області. І наразі відомо, що видання погодилося на розміщення інформації про Волинський національний університет імені Лесі Українки та Зимненський НВК   «Загальноосвітня школа I-III ступенів-ліцей».
 
«Ми виділили на ці потреби півтори тисячі гривень. Потрібно ще три тисячі, однак у районі навіть такої суми немає», – розповів депутат. На це прохання заступник начальника головного фінуправління ОДА Володимир Селедець сказав, що спрямовувати гроші на такі потреби їм забороняє Бюджетний кодекс. «Таку суму грошей у районі можна знайти. Тим більше, що 80% від перевиконаного бюджету області спрямовують на райони», – наголосив пан Селедець.
 
Заступник начальника головного фінуравління ОДА також відмовляв членів комісії голосувати за  виділення коштів з обласного бюджету на закупівлю обладнання та інвентарю для дитячого садочка у селі Кричкевичі Ковельського району. За словами пана Селедеця, кошти на це повинні спрямовуватися з районного бюджету. Однак депутат обласної ради, член постійної комісії облради з питань освіти та науки Петро Якубук пригадав Володимиру Селедецю, як «коштами обласного  бюджету в районах будували туалети та печі для сільрад». «А для дітей – їх у селі більше 150-ти – грошей немає?» – обурювався пан Якубук.  
 
Також дискусію викликало і питання про оплату частки Волинської обласної ради до Статутного Фонду розвитку ВНУ імені Лесі Українки. Як розповів голова постійної комісії облради з питань освіти та науки, ректор ВНУ імені  Лесі Українки Ігор Коцан, у престижних вишах Європи та навіть України є така організація. Минулого року Фонд створили й у ВНУ. Волинська облрада є одним із засновників Фонду. Її внесок до Статутного фонду становить 17,71%, або 20 тисяч гривень. Гроші досі не проплачені.
Керівництво університету та Фонду просило позитивного вирішення питання і при розгляді змін до бюджету передбачити кошти на оплату частки Волинської обласної ради. Комісія з питань освіти й науки підтримала клопотання вишу. Втім,  заступник начальника головного фінуправління ОДА Володимир Селедець зауважив, що такі видатки – знову ж таки – суперечать Бюджетному кодексу, оскільки ВНУ не є об’єктом обласної комунальної власності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus