USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Комітет Ради підтримав пропозиції Президента до закону про відновлення е-декларування

18 Вересня 2023 14:45
Комітет ВР з питань антикорупційної політики на засіданні в понеділок підтримав пропозиції Президента Володимира Зеленського до закону про відновлення е-декларування з відкритими реєстрами під час воєнного стану.

Про це перший заступник голови антикорупційного комітету Ярослав Юрчишин (парламентська фракція «Голос») повідомив Укрінформу.

«Комітет одноголосно підтримав пропозиції Президента: це ще один крок на шляху до відновлення е-декларування з відкритими реєстрами. Найголовніше, що хочу сказати: саме суспільство стало рушієм змін», – зазначив Юрчишин.

Він висловив сподівання, що цього тижня мінімум 226 народних депутатів підтримають відповідні пропозиції глави держави.

Як повідомляли, Верховна Рада 5 вересня ухвалила закон про відновлення електронного декларування під час воєнного стану (№ 9534). В ухваленій редакції документа є норма, яка передбачає залишити реєстр декларацій закритим ще на один рік з можливістю для декларантів добровільно подати в Національне агентство з питань запобігання корупції заяву щодо персонального відкриття декларації упродовж року.

Ця норма викликала суспільне невдоволення. Петиція до Президента Володимира Зеленського із закликом накласти вето на ухвалений закон про відновлення е-декларування та повернути його до парламенту з вимогою відкрити реєстр майнових декларацій чиновників набрала необхідну для розгляду кількість підписів у рекордно короткий термін.

12 вересня Президент України Володимир Зеленський ветував цей закон, наголосивши, що декларації мають бути відкритими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus