USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Комітет ВР погодив доларового мільйонера на керівника Нацбанку

5 Лютого 2018 16:59
Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендував парламенту призначити на посаду керівника Нацбанку виконувача обов'язків глави НБУ Якова Смолія.

Про це повідомив заступник голови комітету Михайло Довбенко, передає «РБК-Україна».

Рішення ухвалили на закритому засіданні комітету 5 лютого. На ньому члени комітету заслухали Смолія.

«Підтримали проект постанови, внесений президентом, про позитивне голосування за Якова Смолія у сесійній залі», - сказав Довбенко.

Разом із тим комітет рекомендував Раді звільнити Валерію Гонтареву з посади глави НБУ.

Голосування за призначення нового керівника НБУ може відбутися на наступному пленарному тижні

56-річний Яків Смолій - один із найбагатших топ-чиновників країни. 2015 року на банківських рахунках мав $98,7 млн. За 2016-й отримав 1,8 млн грн зарплати. Володіє чотирма і має у спільному користуванні три земельні ділянки. Є співвласником 12 офісів, одного будинку й фізкультурно-оздоровчого комплексу в селі Погреби під Києвом, апартаментів в окупованому Севастополі. Задекларував машину для гольфа і гідроцикл.

Яків Смолій із 1991 року працював у комп'ютерному відділі Тернопільського обласного управління НБУ. Із 1994 до 2005-го — в банку «Аваль». Потім створив із партнерами банк «Престиж». Працював у наглядових радах страхових компаній. Займався молочним бізнесом. Із квітня 2014 року — заступник голови Нацбанку.

18 січня президент Петро Порошенко вніс у парламент проект постанови про звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови НБУ. Також президент подав проект постанови про призначення Якова Смолія на посаду голови Національного банку України.

Гонтарева подала президентові заяву про відставку з 10 травня 2017 року за власним бажанням. Із 8 серпня до 26 вересня Гонтарева перебувала в оплачуваній відпустці. З 26 вересня вона продовжила перебувати у відпустці за свій рахунок до затвердження її відставки. Виконувати обов'язки глави НБУ призначили її першого заступника Якова Смолія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Віктор Показати IP 5 Лютого 2018 17:08
Ну значить скоро стане доларовим мільярдером
грошi к грошам до Віктор Показати IP 5 Лютого 2018 19:45
грошi к грошам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus