USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Компанія Moderna заявила про необхідність третьої дози вакцини

6 Серпня 2021 11:11
Американська компанія Moderna заявила, що тим, хто пройшов повний курс вакцинації, необхідно буде через півроку зробити третє щеплення проти коронавірусу.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на CNBC.

Зараз компанія перебуває на другому етапі випробувань бустерної дози вакцини та стверджує, що вона викликає надійну відповідь антитіл проти небезпечного штаму коронавірусу «Дельта».

У рамках другої фази випробувань компанія Moderna тестує 50-мікрограмову дозу трьох вакцин-бустерів на раніше вакцинованих людях, яким перші дві дози традиційно ввели по 100 мікрограм.

Також у компанії повідомили, що після третього щеплення рівень антитіл наблизився до рівня, що спостерігається у раніше невакцинованих людей, які отримали дві 100-мікрограмові дози.

Нагадаємо, в Україні триває 5-й етап кампанії з вакцинації проти COVID-19, на якому щепитися можуть усі охочі українці віком від 18 років. Наразі щеплення проводиться чотирма вакцинами: Comirnaty від Pfizer-BioNTech, Moderna, CoronaVac від Sinovac Biotech та AstraZeneca (Covishield, SKBio).

Станом на 5 серпня Україна отримала вже майже 12 млн доз цих вакцин.

За 4 серпня в Україні щепили від коронавірусу 159 тис. 121 особу.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 3 млн 855 тис. 095 українців, з них повністю імунізовані 2 млн 215 тис. 230.

Як ми писали, в Україні почали застосовувати вакцину Moderna.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus