USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Компанія, яка займається аудитом ПриватБанку, отримала 1,25 млн євро від російської фірми

14 Грудня 2017 17:42
Українська юридична компанія "Астерс" представляла інтереси державної компанії Укрхімтрансаміак на суді з російським Тольяттіазот. І отримала у період судів між судами майже 1,25 млн євро від російської сторони. Після цього українська компанія програла десятки мільйонів доларів.

Зараз "Астерс" - член консорціуму з аудиту ПриватБанку. Тому самому аудиту, в результаті якого до Росії "витекли" дані всіх клієнтів ПБ за 2007-2017 роки.

Про це повідомляє журналіст, редактор програми "Гроші" Олександр Дубінський на своєму сайті.

"Астерс" Олексія Дідковського могла отримувати платежі з Росії за програш справ держкомпанії "Укрхімтрансаміак".
Юркомпанія "Астерс," яка фігурує в розслідуванні НАБУ по крадіжці 80 млн бюджетних гривень при аудиті ПриватБанку, не вперше потрапляє в подібні корупційні скандали.

Джерела Дубінського надіслали банківські документи, які підтверджують, що юридична компанія "Астерс" - могла отримувати платежі з Росії, які можна трактувати як хабар за програш в судах в "боротьбі" за інтереси свого клієнта. Йдеться про державне підприємство "Укрхімтрансаміак", інтереси якого "Астерс" представляла в судах з "Тольяттіазот" (Російська Федерація).

Російська компанія веде поставки аміаку на експорт через аміакопровід «Тольятті-Одеса» протяжністю 2417 км, який забезпечує прокачування 2,12 млн т аміаку на рік. Українська ділянка аміакопроводу експлуатує ДП "Укрхімтрансаміак", яке періодично опиняється в епіцентрі конфліктів з російською компанією.

Основа цих конфліктів – тариф на прокачування аміаку через українську ділянку труби. Економічно обгрунтованим експерти називають тариф на прокачування тонни аміаку на 1000 км в 58 дол. Станом на кінець 2016 року "Укрхімтрансаміак" прокачивал аміак за тарифом 48 дол, який дозволяв забезпечити беззбиткову роботу. Однак "Тольяттіазот" звертається до суду і домагається зниження тарифу до 38 дол за тонну аміаку / на тисячу кілометрів. Також суд зобов'язує "Укрхімтрансаміак" компенсувати збитки "Тольяттіазот" через переплати за завищеним тарифом - 27 млн ​​дол.

Крім того, російська компанія виграла Міжнародний комерційний арбітражний суд (МКАС) при ТПП України на суму 2,2 млн дол через порушення умов транспортування аміаку в 2015 році. Там же розглядається позов на суму 20,9 млн дол за недоотриманий прибуток «Тольяттіазотом» в січні 2017 р вини «Укрхімтрансаміаку».

Всі програні в судах справи вела та сама, про яку йдеться на початку матеріалу, юридична компанія "Астерс", яка, за даними джерел, могла отримувати за програші гонорари від російської компанії.

Скани банківських документів Укргазбанку свідчать про перекази від імені "Тольятіазот" на рахунку "Астерс" 1,243 млн євро за якісь юридичні послуги.

Тобто, будучи юридичним представником однієї сторони, "Астерс" отримував гроші як юридичний представник другої сторони.

Отож, українська юридична компанія, яка захищає в судах інтереси української державної компанії "Укрхімтрансаміак" в судах з російською компанією "Тольятіазот" - отримує від російської компанії виплати на суму 1,243 млн євро саме перед судами. Після цього майже у всіх судах, "Укрхімтрансаміак" за допомогою "Астерс" програє росіянам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 15 Грудня 2017 18:46
Повна несунітниця. Компанія "астерс" ніколи не представляла інтереси дп "укрхімтрансаміак", а навпаки є постійним юридичним радником ПАТ "тольятіазлт" (Росія). А отримувати кошти від клієнта за свою роботу є природнім. Розберіться, а потім публікуєте. Будьте журналістами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus