USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Аудиторський звіт EY по Приватбанку. Ексклюзив

21 Червня 2017 23:13
У розпорядженні сайту dubinsky.pro опинився аудийований компанією EY річний звіт Приватбанку за 2016 рік. Документи повністю спростовують заяви НБУ про "99.4% інсайдерських кредитів".

У цьому звіті зазначено, що обсяг інсайдерських кредитів банку на момент націоналізації становив 8.8 млрд гривень.

Також у звіті йдеться про те, що за 2016 банком було видано 10,3 млрд гривень пов'язаним сторонам, а погашено ними ж за цей період - 49,4 млрд гривень.

Станом на 31 грудня 2016 року, після націоналізації, рівень пов'язаних з новим власником (Мінфін, держава Україна) кредитів - перевищив 48%.

Даний звіт є офіційним, і скріплений печатками націоналізованого Приватбанку і аудиторської компанії EY.

Раніше агентство Bloomberg опублікувало з посиланням на джерело в НБУ і деякі документи інформацію про 99.4% інсайдерських кредитів в портфелі Приватбанку.

Однак, виходячи з опублікованого звіту, складатися враження, що чиновники НБУ і в цей раз обдурили журналістів.


Нагадаємо, Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні в неділю, 18 грудня, прийняв рішення передати в 100% державну власність найбільший в Україні банк "ПриватБанк".

За даними сайту редактора програми «Гроші», креативного продюсера департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександра Дубінського, найбільші державні банки ПриватБанк, Укрексімбанк, Ощадбанк і Укргаз - працюють на російських програмних комплексах для обробки транзакційних операцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
небайдужий Показати IP 22 Червня 2017 14:12
рівень пов'язаних з новим власником (Мінфін, держава Україна) кредитів - перевищив 48%. - враховуючи масштаби Привату це катастрофічно багато, і нагадайте у такій "аналітичній" статті скільки їх дозволяється мати у портфелі іншим українським банкам , і ще чому я не є клієнтом привату а з моїх сплачених податків його рятують ,я би хотіла щоб рятували за ці мої кошти пенсіонера ,хворого чи дитя,яке потребує допомоги,але аж ніяк приват!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus